A Diamond From Tiffany’s

Titel Engels: A Diamond from Tiffany’s
Genre: Feelgood, romance
Schrijver: Melissa Hill
Verteller: Noreen Leighton
Duur van het boek: 8 uur 43 minuten

Verhalen bundel met kerstromances

Heb je weinig tijd om een boek uit te lezen, maar heb je wel zin om met korte verhalen alvast in kerstsfeer te komen met een romantisch sfeertje? Dit boek biedt een aantal romantische verhalen die zich rond kerst afspelen.

Boek: A Diamond from Tiffany’s van Melissa Hill

A Diamond from Tiffany’s

Dit is het hoofdverhaal en dit is het vervolg op het verhaal Something from Tiffany’s. Zelf ken ik deel 1 nog niet. Dit verhaal is stand-alone te lezen, maar het is duidelijk dat er veel aan vooraf is gegaan en dat ik dat allemaal heb gemist.
Dit verhaal gaat over de bruiloft van Gary en Rachel. Rachel is op en top bezig met de planning voor haar bruiloft. Ze heeft haar bruiloftsboek dag en nacht bij zich en alles komt aan bod. Van het proeven van de hapjes die geserveerd zullen worden tot aan de juiste kleuren tinten van de bloemen. Ze is zo gericht bezig met elk detail dat er helemaal niet meer te genieten valt van het feit dat ze gaat trouwen, want het is één en al werk om alles tot in de puntjes te regelen. Geen wonder dat haar aanstaande man Gary zich steeds uit de voeten maakt. Maar hij maakt het wel heel bont. Hij is bijna niet thuis, moet heel veel overwerken en als hij er wel is, zit hij steeds berichten te sturen op zijn telefoon. Wil hij eigenlijk wel met haar trouwen? Wat als hij het weer laat afweten, net als destijds bij zijn huwelijksaanzoek? Toen meende hij het ook niet echt.

Fairy Tale on Fifth Avenue 

Een armband biedt twee eenzame mensen een nieuwe kans op liefde. Een weduwe gaat vaak naar Tiffany’s om een armband te passen. Haar man had deze armband voor haar willen kopen, maar hij kwam te overlijden voordat hij dit heeft kunnen doen. Zij zou graag de armband willen hebben, maar ze kan het niet over haar hart verkrijgen om het voor zichzelf te kopen. Het had niet zo moeten zijn.
Dan komt er een dag dat iemand anders interesse toont in deze armband.

Boek: A Diamond from Tiffany’s van Melissa Hill

Lovelorn in Manhattan

Een eenzame vrouw vindt een brief in een holle boom in het park. In de brief vraagt een man aan zijn geliefde om haar man eindelijk te verlaten zodat ze samen verder kunnen. Het is duidelijk dat zijn geliefde niet meer reageert. Om deze man een eenzame kerst zonder uitzicht te besparen trekt de eenzame vrouw de stoute schoenen aan en schrijft een brief aan hem waarin ze zich voordoet als zijn geliefde. Zo hervat ze de communicatie via deze brieven met hem. Maar hoe nu verder? Ze kan hem zo toch niet aan zijn lot overlaten terwijl ze hem misplaatste hoop aan het geven is?

A New York Christmas

Een vrouw is op vakantie in New York en ontmoet een man voor het museum. Het is liefde op het eerste gezicht en ze brengen samen een heerlijke dag door. Maar wanneer deze geweldige dag voorbij is komen de twijfels. Hij kan toch niet zo perfect zijn als hij lijkt? Aangezien ze net bedonderd is door haar ex, heeft ze het vertrouwen in perfecte mannen verloren. Was deze nieuwe man oprecht of heeft hij haar bespeeld?

Winter in Venice

Drie romantische verhalen die zich steeds om en om afspelen over liefde tijdens de kersvakantie in Venetië. Deze verhalen schetsen verschillende stadia van liefde.
Paar nummer 1 gaat voor het eerst weer samen op vakantie terwijl opa en oma op hun baby passen. Het is enorm wennen om samen te zijn zonder hun kleintje. Vooral de vrouw heeft moeite om zichzelf te zijn en niet alleen maar een moeder. Deze vakantie geeft hen de mogelijkheid om elkaar weer terug te vinden. In alle hectiek na de geboorte van hun dochter zijn ze elkaar uit het oog verloren.
Het tweede verhaal gaat over een vrouw met liefdesverdriet. Haar relatie is op de klippen gelopen en ze maakt van deze vakantie gebruik om alles een plekje te geven zodat ze daarna alleen verder kan gaan met haar leven. Ze houdt nog enorm veel van haar ex en ze heeft het er heel moeilijk mee dat het zo mis is gelopen.
Tenslotte krijgen we een nieuwe liefde. Een jongeman staat op het punt om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Hij probeert een geschikt moment te creëren vol met romantiek om haar op een perfecte wijze ten huwelijk te vragen. Toch ondervindt hij dat in een romantische stad als Venetië je soms behoorlijk pech kan hebben en dat alles tegen kan zitten.

Mijn mening

Ik vind deze verhalen wel een voldoende waard. Ik vond ze niet echt heel bijzonder, maar het was wel fijn om als boek tussendoor te lezen. Ik zou het meer aanraden als je maar kort de tijd hebt en misschien maar net één kort verhaal per dag kan lezen. Als je meer tijd hebt en uitgebreid zou willen genieten dan raad ik je A Christmas cracker aan. Dit is een aanrader als je op zoek bent naar een leuke kerstromance. Het verhaal is heerlijk feel-good met leuke interacties tussen Tabby en de mannelijke personages in het boek. 

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en luisterboek in het Engels.
  • Storytel: E-book en luisterboek in het Engels.
  • Nextory: E-book en luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie: A Diamond from Tiffany’s van Melissa Hill

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *