The quest for glory

Titel: (Nog geen Nederlandse versie, terwijl ik dit schrijf)
Engelse titel: The quest for glory
Genre: Leuk voor kinderen (vanaf 12 jr), Young Adult
Schrijver: Soman Chainani
Verteller (Engels): 
Polly Lee
Duur van het boek (Engels)18 uur 27 minuten
Alle boeken van deze The school for good and evil serie:

Dacht je echt dat ze nog “lang en gelukkig” zouden leven?

Agatha en Sophie hebben eindelijk hun “sprookjes einde” gekregen aan het einde van de trilogie. En toch gaat het avontuur nu weer verder!

The quest for glory van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 4. YouTube trailer van Harper Collins Children’s Books.

Het verhaal van The last ever after

Excalibur heeft het laatste woord!

Waar de eerste drie boeken vooral over Sophie en Agatha gaan krijgt Tedros in dit verhaal een veel grotere rol. Het is nu uitgemaakte zaak wie zijn koningin wordt. Nu moet hij zich laten kronen en zijn leven als koning van Camelot en verdediger van het sprookjesbos gaan leiden.
Er is alleen een heel groot probleem: Excalibur besluit wie waardig is om de koning van Camelot te zijn.

The quest for glory van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 4. YouTube trailer van Harper Collins Children’s Books.

De bijna koning

Dit verhaal gaat over Tedros poging om de koning van Camelot te worden. Al vanaf het begin van het verhaal gaat alles mis. Hij weet zich gewoonweg niet als een koning te gedragen en zelfs Excalibur ziet geen koning in hem. Het sprookje van Camelot zegt dat de persoon die Excalibur uit steen kan trekken de “ware koning” is. Zo lang Tedros zichzelf niet als de ware koning kan bewijzen, is er een kans voor een ander. En dan komt er een ander in beeld…..

Geen schoolmeester, maar een slang!

The quest for glory van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 4. YouTube trailer van Harper Collins Children’s Books.

De eerste drie boeken van deze serie ging over de schoolmeester als vijand. In dit boek maken we kennis met de slang. In het plaatje hierboven kan je zien wat de slang van plan is. Hij wil de koning van Camelot worden.

Nieuwe personages

Nicola of Woods Beyond.
Nicola komt net als Sophie en Agatha uit Galvaldon. Ze is gekozen (niet ontvoerd) om naar de school van Goed en Kwaad te gaan. Net als Sophie en Agatha is ze erg bijzonder en ze draagt veel bij aan de avonturen. Ze is een leuke personage met een heerlijk karakter. Ze is heel slim, bezit waardevolle kennis en heeft veel zelfvertrouwen. Toch is het maar de vraag of ze deze nieuwe avonturen zal overleven. Ze kent de verhalen van Sophie en Agatha. Veel medestudenten van de school sterven tijdens hun avonturen en nu zit zij er als nieuweling middenin. Geen goed voorteken!

Er komen enkele nieuwe personages bij die kleine rollen spelen. Het is nog niet duidelijk wat de schrijver verder met ze van plan is. Opofferen misschien? Er gaan best veel personages dood in deze sprookjesserie, dus hij kan wel nieuwe personages gebruiken.
Verder krijgen we natuurlijk een nieuwe Big bad evil. Nu de schoolmeester overwonnen is, moeten de helden het ditmaal tegen een ander opnemen.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Je kan het boek in het Engels luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Wat gebeurt er wanneer je twee studenten als koning en koningin kiest van Camelot?

Het verhaal gaat verder en richt zich meer op wat het lot hen verder te bieden heeft. Ze maken in dit verhaal de ontwikkeling van tieners naar jong volwassenen door. De eerste drie delen speelden zich voornamelijk af op school. Nu breidt de schrijver deze serie verder uit naar De Eindeloze wouden. Het is fijn dat de schrijver het verhaal over het einde voor Sophie en Agatha nu achter zich laat en een nieuw avontuur begint.

Voorspelbaar

De schrijfstijl van dit boek is anders en de gebeurtenissen komen langdradig en saai over. In tegenstelling tot de vorige boeken vind ik dit verhaal zeer voorspelbaar en dat neemt alle spanning voor me weg. Het voelt alsof dit boek “even tussendoor” is geschreven.

Cliffhanger

Houd je niet van cliffhangers? Zorg er dan voor dat je snel aan boek 5 kan komen (ten minste als je de serie nog steeds leuk vindt na boek 4).

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

The quest for glory van Soman Chainani is boek 4 van een serie over prinsen en prinsessen in originele sprookjes van vroeger.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *