Slouch Witch

Titel: Slouch Witch
Genre: Romance, urban fantasy
Schrijver: Helen Harper
Verteller: 
Tanya Eby
Duur van het boek: 
8 uur 9 minuten
Alle boeken van de serie The Lazy Girl’s Guide to Magic:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Slouch Witch

Dit verhaal gaat over een wereld waarin heksen georganiseerd zijn in “The order”. Dit is een urban fantasy. Het speelt zich af in onze wereld, alleen zijn er heksen.
Het verhaal gaat over Ivy. Eens wilde ze graag bij The order, maar sinds ze er is weggestuurd, moet ze niets meer van de organisatie en hun heksen hebben.
Dat maakt de situatie in dit verhaal dan ook erg lastig, wanneer zij per ongeluk magisch gebonden wordt aan één van de onderzoekers van The order. Ze moet minimaal 3 maanden met Adeptus Exemptus Raphael Winter samenwerken. Omdat hij niet van samenwerken houdt en er altijd onderuit weet te komen, hebben ze hem nu met Ivy klemgezet. Hier kan hij niet onderuit! Ivy zelf weigert naar zijn pijpen te dansen. Ze zal wel met hem moeten samenwerken, want anders gaat ze alsnog naar de gevangenis (blijkbaar had ze erg veel geluk toen ze destijds alleen weggestuurd werd), maar ze hoeft zich zeker niet voor hem uit te sloven.
Door deze situatie krijgen we een grappig verhaal met bijzondere personages en wacht maar totdat je de kat Brutus ontmoet!
Dit verhaal biedt ook een beetje romantiek tussen de magische actiescènes door.
Adeptus Exemptus Raphael Winter en Ivy onderzoeken de diefstallen die zijn gepleegd in de bibliotheek van The order.
Hierdoor ontdekken we dat Ivy niet alleen maar lui is. Haar luiheid is zelfs haar drijvende kracht en maakt dat ze een uitstekende heks is, ook al heeft ze al haar vaardigheden aan zichzelf te danken.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Hoewel haar Engelse accenten niet echt geweldig klinken, doet ze het toch best prima. Haar stemmen voor sommige personages klinken zelfs heel goed.

Mijn mening

Ik vind dit een goed begin van een grappige fantasy serie met een tikkie romantiek. Deze serie voelt precies zo aan als de serie Three mages and a margarita (even leuk als dit verhaal). Ik heb dan ook een poos gedacht dat ze van dezelfde schrijver waren, maar dat is niet zo.
Ik vind het verhaal heerlijk komisch en ik word er lekker vrolijk van. De wijze waarop Ivy en haar nieuwe mentor met elkaar omgaan is hilarisch. Dat overschaduwt het avontuur van hun onderzoek en dat is prima. Ik vind de setting goed uitgewerkt en ben heel benieuwd naar hoe deze urban fantasy wereld er nog meer uitziet.
Ivy is een leuke personage en ik vind haar karakter geweldig. Ze spettert gewoon uit het verhaal met haar “sassyness”.
Haar kat is fantastisch! Ik ben dan ook zeer benieuwd naar hoe de kat (familiar) in boek twee verder wordt uitgewerkt.

De romantiek is mooi uitgewerkt in dit verhaal. Het is niet zozeer romantisch, maar vooral aantrekkingskracht. Het is verliefdheid, maar dan tussen twee personages die elkaars tegenpolen lijken en met elkaar opgescheept zitten.
Het verhaal is luchtig, vermakelijk en extra leuk voor dierenliefhebbers die wel kunnen genieten van bijzondere katten in een verhaal.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *