De jongen in de sneeuw

Titel: De jongen in de sneeuw
Engelse titel: The Boy in the Headlights
Genre: Misdaad
Schrijver: Samuel Bjørk
Verteller: Roel Fooij
Engelse verteller: Laura Paton
Duur van het boek: 10 uur 48 minuten
Duur van het Engelse boek: 11 uur 48 minuten
Alle boeken van de serie Munch & Krüger

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De jongen in de sneeuw

Dit is deel 3 van een misdaadserie over Mia Krüger en Holger Munch waarin het leven van verwaarloosde en mishandelde kinderen centraal staat. Meestal komen ze als volwassenen in het verhaal voor, maar speelt hun kindertijd een grote rol in het verhaal.
In dit verhaal gaat het gelukkig al een stuk beter met Mia en Holger vergeleken met boek 2. Ze onderzoeken de moord op een jonge vrouw die op een zeer bijzondere wijze is vermoord en achtergelaten door de moordenaar. Wanneer de moordenaar weer zijn slag slaat wordt het duidelijk dat er meer aan de hand is en begint een kat en muis spel.
Dit verhaal gaat over enkele problemen in Noorwegen. Mensen voelen zich depressief in de donkere wintermaanden en wanneer de lente eindelijk aanbreekt kan hun depressie omslaan in grotere problemen met hun welzijn. Drugs wordt een steeds groter probleem in het land.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik begin een beetje te wennen aan de schrijfstijl van deze schrijver. Hij schrijft zijn verhaal als een script vol met dialogen en ik vind het soms lastig om direct door te hebben welke zinnen door welke personages worden gezegd. Vaak moet ik een stuk opnieuw luisteren of opnieuw lezen in de reader zodat ik aan de sluitingstekens kan zien wanneer de ene personage klaar is met zijn/haar zin of zinnen en wanneer de ander dus het woord neemt. Ik vind deze serie wel vermakelijk maar geen aanrader. Ik heb de laatste tijd genoeg misdaadseries ontdekt die ik veel leuker vind. Wel heeft deze serie als pluspunt dat de identiteit van de moordenaar niet voorspelbaar is. Ook nu weer was het een verrassing voor me wie de seriemoordenaar was. 

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Als je op zoek bent naar een goede misdaadserie met bijzondere personages dan kan ik je de Washington Poe serie van harte aanraden.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *