De doodsvogel

Titel: De doodsvogel
Engelse titel: The Owl Always Hunts At Night
Genre: Misdaad
Schrijver: Samuel Bjørk
Verteller: Casper Gimbrère
Engelse verteller: Laura Paton
Duur van het boek: 11 uur 37 minuten
Duur van het Engelse boek: 11 uur 48 minuten
Alle boeken van de serie Munch & Krüger

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De doodsvogel

Dit is deel 2 van een misdaadserie over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger. In deze serie staan kinderen centraal wiens ouders of opvoeders niet goed voor hen hebben gezorgd. In deel 1 hebben we kennisgemaakt met deze twee leden van een speciaal politieteam die moorden onderzoekt. In dit verhaal wordt een tienermeisje dood in het bos aangetroffen met een lelie in haar mond op een bed van veren in een pentagram van kaarsen. Ze was duidelijk een soort offer. Hoewel het team veel te weten komt over het meisje en wat haar moordenaar haar drie maanden lang heeft aangedaan voordat hij haar heeft vermoord, tasten ze toch behoorlijk lang in het duister wat de identiteit van de moordenaar betreft. Het is een zaak vol met dwaalsporen en beschadigde mensen die allemaal de moordenaar lijken te zijn. Er worden meerdere verhaallijnen in dit boek verteld die aan het einde van het verhaal samenkomen en allemaal een onderdeel van de puzzel blijken. Binnen het politieteam is het ook behoorlijk mis. Er lijkt wel met alle agenten iets aan de hand te zijn.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal. Bekijk een trailer van het boek in de korte video hieronder.

Te koop bij Bol.com: E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Redelijk vervolg van deze serie. Ik vind de serie tot nu toe wel vermakelijk maar niet echt een aanrader, ik heb wel betere misdaadseries gelezen. Ik vind dit deel wel iets beter dan boek 1, dus wie weet wat boek 3 zal brengen?
Wat hoofdpersonages betreft vind ik het wat minder interessant in dit verhaal. Mia was in boek 1 best bijzonder, maar in dit verhaal wordt ze vooral als een verslaafde afgeschilderd die allerlei fouten maakt, mensen van zich vervreemd, terwijl ze toch wel geniaal moet voorstellen en geweldige resultaten boekt. Hoofdinspecteur Holger, doet het in dit verhaal ook niet veel beter. Er worden enkele verhaallijnen over hem aangekaart, zoals zijn vrouw die opnieuw gaat trouwen en haar verloofde die misschien wel en misschien niet met deze moordzaak te maken heeft en vervolgens…. niets! Dan had dat net zo goed niet in het verhaal aangekaart hoeven te worden. We hadden het toch niet gemist! Verder komt hij een beetje vreemd over in dit verhaal. Ook wat de andere teamleden betreft is het een en al depressie. Niet echt personages waar je als lezer een sterke binding mee zou voelen. Andere personages spelen alleen een beetje op de achtergrond en voegen hier ook bijna niets toe.
Het verhaal heeft ook wel wat pluspunten. Het verhaal leest lekker vlot weg en de hoofdstukken zijn kort. De identiteit van de moordenaar is zeker niet voorspelbaar. 

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Als je op zoek bent naar een goede misdaadserie met bijzondere personages dan kan ik je de Washington Poe serie van harte aanraden.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *