Ik reis alleen

Titel: Ik reis alleen
Engelse titel: I’m Travelling Alone
Genre: Misdaad
Schrijver: Samuel Bjørk
Verteller: Roel Fooij
Engelse verteller: Laura Paton
Duur van het boek: 13 uur
Duur van het Engelse boek: 14 uur 45 minuten
Alle boeken van de serie Munch & Krüger

  • Ik reis alleen
  • De doodsvogel
  • De jongen in de sneeuw
  • Sneeuwwit

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Ik reis alleen

Dit boek is deel 1 van een misdaadserie over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger.
In dit verhaal maken we kennis met deze twee agenten van een speciaal politieteam. Hun eigen levens komen uitgebreid aan de orde terwijl ze samen aan een grote zaak werken.
Een seriemoordenaar heeft het op zesjarige meisjes voorzien. De meisjes worden dood aangetroffen in poppenkleren. De moordenaar laat allerlei berichten en symbolen achter voor de politie.
Mia heeft veel talent voor haar vak als politieagente in een onderzoeksteam. Ze kijkt anders naar mensen en naar de wereld. Er vallen allerlei waarnemingen, ideeën en gedachten op een speciale manier op hun plek, wanneer ze diep in zichzelf keert om aan een zaak te werken. Haar eigen leven is een puinhoop. Ze is zo diep in een depressie geraakt dat ze er klaar voor is om zich bij haar overleden zus in het hiernamaals te voegen. Ze stelt deze daad nog even uit om deze seriemoordenaar te vinden. Ook het leven van Holger Munch verloopt bijzonder moeizaam, hoewel hij er wel beter aan toe is dan Mia.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Dit is een redelijk begin van een nieuwe misdaadserie. Het verhaal is wel spannend en de personages zijn interessant. Holger Munch komt op me over als een doorsnee inspecteur uit misdaadverhalen. Hij rookt te veel, zijn huwelijk is mislukt en zijn dochter is niet zo dol op hem vanwege het mislukken van het huwelijk. Zijn collega Mia is interessanter. Zij weet schot in het onderzoek te brengen, omdat ze allerlei feiten tot een geheel weet te koppelen. Wel vind ik het jammer dat er veel toeval bij komt kijken. Toevallig ziet een vriendin dat ze iets heeft opgeschreven, waardoor ze een ontdekking doet. Toevallig hoort ze twee mensen een gesprek voeren waardoor ze een invalshoek ontdekt, enz.
De hoofdstukken zijn kort en het verhaal leest makkelijk weg.
Dan zijn er ook nog wat minpunten: Er zijn veel personages in het verhaal die allemaal hun deel van het verhaal vertellen. Vooral aan het begin gaat bijna elk hoofdstuk over een nieuwe personage. Dat vind ik behoorlijk afleidend. Ik moet iedere keer weer opnieuw in het verhaal komen met een nieuwe personage. Een aantal van die personages vind ik als lezer niet eens interessant. Als die waren weggelaten had dat niets afgedaan aan het verhaal of de beleving ervan.
Er zijn veel dialogen in het verhaal en de schrijver maakt niet altijd even duidelijk wie de zinnen uitspreekt. In sommige dialogen is het gissen wie een bepaalde zin zegt in het gesprek. 

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Als je op zoek bent naar een goede misdaadserie met bijzondere personages dan kan ik je de Washington Poe serie van harte aanraden.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *