Veel liefs

Nederlandse titel: Veel liefs
Engelse titel: The Flatshare
Genre: romantisch, feelgood!
Schrijver: Beth O’Leary
Nederlandse vertellers: Lottie Hellingman, Job Römer
Engelse vertellers: Carrie Hope Fletcher, Kwaku Fortune
Duur van het Nederlandse boek: 12 uur 23 minuten
Duur van het Engelse boek: 10 uur 8 minuten

Het verhaal

Dit is een verhaal waar je op zich lekker vrolijk van wordt, ook al gaat het over een ernstige situatie in het leven van een vrouw.
Tiffy (27 jaar) is in woningnood. Haar vriend heeft haar al een poos verlaten, voor een andere vrouw, maar hij heeft haar nu daadwerkelijk laten weten dat hij dit keer niet bij haar terug zal komen en dat ze zich ondankbaar gedraagt voor het feit dat ze nog steeds in zijn huis mag wonen totdat ze op eigen benen kan staan. Aangezien Tiffy het zelf niet bepaald breed heeft komt ze in de volgende situatie terecht: Ze gaat een kamer (en daarmee ook het bed) delen met een mannelijke huisgenoot (die ze nooit zal zien!). Hij draait nachtdiensten en brengt het weekend altijd door bij zijn vriendin. Deze kamer zal dus iedere avond en in het weekend van Tiffy zijn. Tegen de tijd dat Tiffy naar het werk is zal Leon, de huisgenoot, de kamer als zijn woning hebben om er te slapen en zich snel klaar te maken voor zijn volgende dienst. Zijn leven bestaat vooral uit werken, zijn vriendin en het helpen van zijn broer. Hij heeft dringend geld nodig en op deze wijze kan hij makkelijk wat bijverdienen. Om met elkaar te communiceren (want dat is toch nodig wanneer je samen een kamer, keuken, badkamer en bed deelt) schrijven ze elkaar korte briefjes op gele post-its.
Dit zijn de ingrediënten voor dit feelgood verhaal. Leon is een behulpzame man van weinig woorden. Tiffy is een lieve vrouw waar je helemaal blij van wordt. Door nu op eigen benen te staan en haar breuk met haar ex (Justin) te accepteren begint ze zichzelf weer te ontdekken en ze begint zich te realiseren hoe diep ze in de put zat tijdens haar hele relatie met Justin.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Verteller

Erg fijn om het verhaal zo van twee vertellers te horen. Dit heeft absoluut een meerwaarde voor het luisterplezier. De vrouw klinkt geweldig en heerlijk opgewekt. De man klinkt lekker kort en knorrig. Zijn manier van praten maakt het wel extra bijzonder. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Mooi verhaal waar je lekker vrolijk van wordt. Ik vind het een aanrader!
Vooral de communicatie via de post-its is erg mooi. Tiffy en Leon leven allebei hun levens los van elkaar (ze hebben elkaar niet ontmoet), maar ze vinden toch veel troost en steun bij elkaar nu ze dit het hardst nodig hebben.

De mentale mishandeling van Tiffy door haar ex Justin is natuurlijk een zwaar onderwerp en dit wordt in het verhaal zeker niet lichtzinnig aan bod gebracht, maar door de hele setting van het verhaal wordt Tiffy niet als zielig en zwak belicht, maar legt de schrijver juist meer nadruk op haar moed, creativiteit en haar vermogen om lief te hebben. Ze heeft die donkere periode overleefd en nu is het tijd om aan zichzelf en haar leven te werken en weer gelukkig te worden.

Het verhaal is vlot geschreven en de hoofdpersonages zijn geweldige mensen die je het beste uit het leven gunt.
Ik heb genoten van deze hartverwarmende roman vol lieve momenten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebookin het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
Recensie Veel liefs

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *