Schaduwland

Titel: Schaduwland: Een Kate Marshall-thriller
Titel Engels: Shadow Sands
Genre: Thriller
Schrijver: Robert Bryndza
Verteller: 
Irma Hartog
Engelse vertellers: Kristin Atherton
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
11 uur 13 minuten
Duur van het Engelse boek : 9 uur 47 minuten
Alle boeken van deze Kate Marshall serie:

Het verhaal van Schaduwland

Dit boek is deel 2 van de Kate Marshall serie met een nieuw avontuur. Hoewel het me beter lijkt om deze serie vanaf boek 1 te volgen, kan je dit boek wel stand alone lezen.
Het verhaal gaat over Kate, die vroeger bij de politie werkte en haar assistent Tristan. Ze werken samen aan de universiteit, maar voeren nu een onderzoek uit als privé detectives.
Ze komen een seriemoordenaar op het spoor en proberen zijn nieuwste slachtoffer te redden, maar ze vinden maar geen gehoor bij de plaatselijke politie. Het gaat om een triest ongeval volgens de politie en er is geen sprake van een misdrijf. Is de rechercheur nu zo dom of gewoon corrupt? En wie van het politiebureau is dan nog wel te vertrouwen?
We volgen dit verhaal vanuit verschillende personages. Kate is de hoofdpersonage en we leren echt haar verhaal kennen en haar assistent Tristan maakt een persoonlijke ontwikkeling door en laat ons over zijn leven weten. De slachtoffer die voor haar leven vreest en vecht toont ons het verhaal vanuit haar benarde situatie en ook de seriemoordenaar schijnt een licht op zijn kant van het verhaal, maar wel zonder dat we ontdekken wie hij is.

Wanneer Kate samen met haar zoon aan het duiken is in een meer vinden ze een lijk in het water. Kate ziet duidelijke sporen van een misdrijf, maar tot haar verbazing besluit de plaatselijke politie al snel dat het om een verdrinkingsongeluk gaat en zijn de sporen op het lichaam afkomstig van de motorboten die over het meer varen tijdens hun patrouilles.
Als vervolgens blijkt dat het lijk niet door de gebruikelijke lijkschouwer is onderzocht, maar door een invaller, begint Kate steeds meer het gevoel te krijgen dat de politie misschien wel opzettelijk misdaadsporen over het hoofd ziet om het misdrijf niet te hoeven onderzoeken.
Ze kan deze zaak niet loslaten. Ze weet zeker dat deze jonge man is vermoord en nu er een vrouw is verdwenen doet ze er alles aan om de politie te dwingen de zaak te onderzoeken en anders doet ze het wel zelf!

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

De stem van deze verteller is heel prettig en ze weet de spannende sfeer van dit verhaal goed weer te geven. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed vervolg van deze serie. Kates persoonlijke verhaal wordt heel goed uitgebreid in dit boek en zit goed verweven met dit avontuur. Dit avontuur zelf staat geheel op de voorgrond en dat bevalt heel goed.

Kate is een prettige personage om te volgen in een thrillerserie. Ze komt niet als een supervrouw over zoals Erika Foster en Helen Grace, maar ze is zeer menselijk en maakt haar eigen fouten in het leven. Ze moet nog vaak genoeg de verleiding van drank weerstaan en haar leven is niet gelopen zoals ze ooit had gehoopt. Ze kan nog steeds niet verkroppen dat ze gefaald heeft als moeder en als rechercheur bij de politie. Het ergste is dat haar dit alles is aangedaan, maar ze kon na al het leed niet meer terug naar haar oude leven. Ook lukte het haar niet om een goed alternatief voor elkaar te krijgen. Dat staat ook wel centraal in dit verhaal. Vanuit drie slachtoffers komt naar voren hoe zwaar het kan zijn om te leven met wat je is aangedaan. En de akelige wijze waarop mensen kunnen reageren op wat je is overkomen kan behoorlijk verlammend werken.

Ik vind dit boek zelfs beter dan deel 1. Ik had nog wel wat minpunten bij boek 1 en dat heb ik nu niet.
Het is erg fijn dat het verhaal niet voorspelbaar is. Je probeert natuurlijk tijdens het verhaal de identiteit van de seriemoordenaar te ontdekken, maar dat is me niet gelukt en de schrijver heeft dan ook nergens de nodige hints laten vallen (misschien waren ze wel heel onopvallend).
De schrijfstijl is erg prettig en de setting voelt realistisch aan. Zo zag een personage een oude man met pech langs de weg staan. En mijn gedachten toen waren: “Niet doen! Niet gaan helpen, want dit is een thrillerverhaal. De kans dat hij een engerd is, is zeer groot.” Dat waren dan ook precies haar eigen gedachten (op een thrillerverhaal na dan). Het zet me wel aan het denken, want wat zou je in werkelijkheid doen? Natuurlijk kan een “thrillerverhaal” een gedachte zijn die door je hoofd spookt, maar daarna dan? Een oude man met pech laten staan, zou je dat echt doen? Lastig vraagstuk. Natuurlijk is de situatie bij ons in Nederland vaak wel anders. Onze wegen zijn anders, vaak veel drukker, enz.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken en thrillerseries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse luisterversie.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book en luisterboek in het Nederlands.
Recensie: Schaduwland is boek 2 van de Kate Marshall thriller serie van auteur Robert Bryndza.

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *