Tegen beter weten in

Titel: Tegen beter weten in
Genre: Feel-good
Schrijver: Charlotte de Monchy
Verteller: 
Kristel van Eijk
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
7 uur 26 minuten

Het verhaal van Tegen beter weten in

Dit is een feelgood/chicklit verhaal waar je helemaal vrolijk van wordt.
Het verhaal gaat over Lois en Jill. Lois woont in Amsterdam en werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij. Jill woont in Canada en werkt in een slechtlopend hotel waar ze ontzettend veel van houdt. Ze probeert aan geld te komen om het hotel van haar baas over te kopen. Deze twee verhalen spelen zich tegelijk af en om en om leven we mee met Jill of Lois.
Lois: De uitgeverij heeft dringend een bestseller nodig. Ze zien een kans in een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive. Hij was vroeger één van de leden van een beroemde boyband. Marius woont nu in Canada als een soort kluizenaar en wil met rust gelaten worden. Hij schijnt erg goed te zijn in het afweren van biografie schrijvers. Daarom wordt Lois door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen. Dit wordt haar kans om een boek te schrijven. Hiermee zou haar droom over een carrière als schrijfster kunnen beginnen!
Jill: Jill probeert het hotel van haar baas over te kopen, maar de bank weigert haar te financieren. Ondertussen plaatst de concurrent een bod op het hotel. Het wordt zijn zevende hotel en dit maakt Jill ronduit pissig!
Ze uit al haar frustraties tegen haar concurrent. Wat denkt hij wel niet?! Ieder dag komt hij langs om de cijfers van het hotel te bekijken, maar Jill werkt hem op alle mogelijke manieren tegen terwijl ze ondertussen probeert om aan de financiering te komen zodat ze zelf het hotel kan kopen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De uitvoering van deze verteller is goed. Haar stem past heel mooi bij het verhaal en voegt veel waarde toe aan de beleving van het verhaal.

Mijn mening

Het begin is even lastig, omdat je gelijk kennis maakt met personages van twee verhalen. Omdat we Jill en Lois volgen in dit verhaal, krijgen we dan ook gelijk veel namen op ons afgeschoten.

Het verhaal is vanaf het begin heerlijk en vrolijk. Dit is op en top feelgood!
De schrijfster weet een mooie sfeer in het verhaal te creëren, ze schrijft vlot en biedt genoeg humor in haar verhaal. Ik raad je wel aan om vroeg op de dag met dit boek te beginnen. Als het bedtijd is en je hebt nog één of twee uur te gaan in je verhaal, zal je waarschijnlijk wel een korte nacht hebben, want ik denk niet dat je dit verhaal opzij zal zetten om te gaan slapen.

De vrouwen zijn lekker stoer en assertief en het is mooi dat dit verhaal gaat over het waarmaken van hun dromen. De romance is op zich wel voorspelbaar zoals de meeste romance verhalen, maar er zitten toch wel genoeg bijzondere bijzaken in het verhaal en dat houdt het verhaal van begin tot eind lekker interessant.

Ben je alvast boeken aan het verzamelen voor een paar heerlijke dagen in je vakantie of wil je een voorraad boeken die je in het weekend weer vrolijk kunnen maken na een zware week? Dan mag dit boek absoluut niet missen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Recensie Tegen beter weten in

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *