De orde van de Gouden Leeuw

Titel: De orde van de Gouden Leeuw
Genre: Kinderen
Schrijver: Dorothée de Rooy
Nederlandse verteller: Bas Westerweel
Duur van het Nederlandse boek: 5 uur 29 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • De orde van de Gouden Leeuw
  • De Spiegel der Duisternis

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal begint in Amsterdam. Lucy en haar moeder rennen door de straten van Amsterdam, op de vlucht voor duistere figuren. Het is duidelijk dat ze niet samen kunnen ontkomen aan hun achtervolgers.
Haar moeder duwt Lucy een mysterieus boek in handen. Lucy moet naar een geheime grot onder de brug gaan en daar het boek direct openen. Ze doet wat haar moeder zegt en belandt plotseling in een andere wereld: het Rijk.
Daar ontmoet ze Alfred, Sam en Milstone.
Hoewel Lucy zich erg schuldig voelt dat ze is gevlucht en haar moeder aan haar lot heeft over gelaten staat haar in het Rijk een enorme taak te wachten. Er gebeuren vreemde dingen in het Rijk en de inwoners zijn in gevaar. Lucy blijkt de enige te zijn die het Rijk kan redden! Ze moet zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat de gevaarlijke Schaduwheer Jaldabaz al het leven in het Rijk vernietigt. Gelukkig heeft ze net nieuwe vrienden gemaakt in het Rijk en staat ze er niet alleen voor.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Het begin doet me denken aan Harry Potter. Lucy heeft een litteken op haar pols die veel ophef veroorzaakt bij de leden van de Gouden Leeuw. De geheime leden van de orde van de Gouden Leeuw doen alsof ze een beroemdheid voor zich zien staan en vragen elkaar of het moment dan ineens daar is.
Ook hier heb je een slechterik met een boel volgers, waar de mensen in het Rijk bang voor zijn.
Voor de fans van Harry Potter zou deze serie dan ook extra aantrekkelijk kunnen zijn.
Zelf vind ik het boek wel vermakelijk, maar ik vind het niet echt een aanrader. Misschien als ik het gelezen had zou ik het anders hebben beleefd, maar voor nu heb ik het alleen geluisterd. Als je van dit soort boeken houdt dan kan ik je hier een aantal leukere series als tips geven om te luisteren:

Er zijn ook geweldige pluspunten aan het verhaal:
Ik vind de personages in het rijk erg bijzonder. De mensen hebben er een alter. Ze kunnen transformeren tot een andere vorm (zoals een eenhoorn!). In het boek komt dit naar voren, maar speelt het nog geen grote rol. Wel ben ik hier erg nieuwsgierig naar. Dit zou best bijzonder kunnen zijn in de volgende delen van deze serie.
Ook de plekken waar Lucy en haar vrienden heengaan zijn erg magisch en er verschijnen bijzondere wezens. Dit vind ik allemaal mooie ingrediënten voor een prachtig fantasyverhaal.
Ik denk dat het beter zal zijn om dit verhaal te lezen. Zo zou ik graag deel 2 van deze serie willen ervaren (dus zelf lezen in plaats van luisteren).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *