Geheimen van het wilde woud

Titel: Geheimen van het wilde woud
Genre: Kinderen
Schrijver: Tonke Dragt 
Nederlandse verteller: Victor Löw
Engelse verteller: Matt Addis
Duur van het Nederlandse boek: 11 uur 51 minuten
Duur van het Engelse boek: 17 uur 1 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Tiuri en zijn schildknaap Piak.
Hun vriend ridder Ristridin is nooit teruggekeerd van zijn opdracht om het Wilde Woud te onderzoeken. Er gaan vreemde verhalen rond over het Wilde Woud. Ristridin ging met een groep van 20 strijders het woud in. Niemand heeft ooit meer iets van het gezelschap vernomen. Er gaat een gerucht dat ze met spoed uit het woud zijn gegaan richting Deltaland…… Wat zouden ze in het woud hebben ontdekt?
Tiuri besluit samen met Piak en een vreemde vriend het woud in te gaan op zoek naar sporen van ridder Ristridin. Ondertussen worden alle ridders van koning Dagonaut opgeroepen om zich klaar te maken voor een strijd met Deltaland. Ook van Tiuri wordt verwacht dat hij mee gaat, maar die trekt zijn eigen plan.
Soms lijkt het leven zo saai en snak je naar avonturen, maar Tiuri zit al snel midden in de avonturen in het Wilde Woud. Wanneer hij ontdekt wat Ristridin is overkomen is het al te laat. Hij zit middenin het gevaarlijke woud! Ze moeten er alles aan doen om het woud te verlaten en te waarschuwen voor het gevaar dat er schuilt. Eén van hen moet er levend uit zien te komen!

Ontdek meer over het verhaal met een luisterfragment.
Bekijk hier een inkijkexemplaar. Je kan hier de kaart zien van waar het verhaal zich afspeelt. Dit is een aanrader om zo een goed beeld te krijgen.

Te koop bij Bol.com

Luisterboek in Kobo Plus Gratis voor abonnees:

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind de Nederlandse uitvoering een voldoende waard. Dit is een andere verteller dan bij boek 1 Brief voor de koning. Dat is wel jammer, want die verteller deed het beter.
Verder ben ik erg benieuwd hoe de Engelse verteller het doet (te koop bij audible of iTunes), maar ik houd het bij de Nederlandse versie die ik verder zonder extra kosten binnen mijn Storytel abonnement kan luisteren.

Mijn mening

Spannend vervolg op deel 1 Brief voor de koning.
Het is mooi zoals het boek van perspectief verandert en het verhaal vanuit twee personages vertelt. Op logische momenten in het verhaal vertelt de ander zijn deel van het verhaal. Heel mooi zoals dit wordt gebracht. Je krijgt extra informatie en avontuur terwijl je prima in het verhaal en spanning blijft zitten. Heel knap gedaan van de schrijfster.

De personages Tiuri en Piak worden goed verder ontwikkeld in dit verhaal. Ook vrouwelijke personages, zelfs al is hun rol gering, worden als sterke vrouwen weergegeven.
Dit verhaal wordt heel mooi verder uitgebouwd tot een episch einde.
Dit boek is zo mooi dat ik het, net als deel 1, vaak heb gelezen. Dit verhaal is tijdloos en wordt nooit oud. Het voelt aan als een reis die je steeds wil meemaken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *