The crown

Titel : The crown
Nederlandse Titel : De kroon
Genre: Young Adult, verliefdheid
Schrijver: Kiera Cass
Verteller : Brittany Pressley
Duur van het boek: 7 uur 12 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar het vorig boek gebleven was.
Er staat nu veel meer op het spel voor Eadlyn dan alleen maar deze selectie overleven. Alles komt nu op haar schouders terecht. Haar vader kan niet het land regeren nu zijn vrouw nog in levensgevaar is en daarom regeert Eadlyn nu tijdelijk in zijn plaats.
Ondertussen moet ze ook nog steeds genoeg tijd zien vrij te maken voor de selectie. Ze weet dat haar volk een probleem heeft met haar en hun indruk van haar is niet best. Ze kan zich nu geen fouten meer permitteren. Steeds meer en meer begint haar leven volledig in dienst te zijn van haar land en volk. Gelukkig wordt ze omringd door liefdevolle mensen en ook de overgebleven jongens zijn voor haar een ware troost. Ze zijn zeer behulpzaam en weten haar precies te bieden wat zij nodig heeft. Maar hoe moet ze nu een man kiezen uit deze jongens in deze periode?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bol.com verkoopt ook een luisterboek in het Engels en een bundel (in het Nederlands) met de vier extra boeken (0.4, 0.5, 2.5 en 3.5)

Hieronder zie je een boektrailer.

Verhaallijn en ontknoping

Prinses Eadlyn heeft door deze selectie een ware transformatie ondergaan. Ze heeft eens goed naar zichzelf gekeken en ook door de ogen van de jongens uit deze selectie heeft ze veel over haar eigen karakter geleerd.
Er is nu niets meer over van het verwende nest uit het vorig boek.
Ze gaat nu serieus met haar selectie om en is echt bereid te trouwen met één van deze jongens. Nadat alle rotte appels uit deze selectie verwijderd zijn blijft ze nu over met alleen maar lieverds. Toch zal ze flink moeten snijden in hun aantal nu ze het land moet regeren. Het is zeker niet makkelijk om liefdevolle en begripvolle jongens naar huis te sturen. Het liefst zou zij ze allemaal als vriend in haar paleis willen houden.
Ondertussen wordt haar probleem alleen maar groter en groter als blijkt dat ze op het punt staat haar positie als monarch kwijt te raken. Ze moet iets doen om haar volk in bescherming te nemen maar wat?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze uitvoering voldoende. Vaak klinkt ze buiten adem of net een tikkie overdreven. Wel vind ik het best knap dat ze zoveel jongensstemmen netjes kan laten klinken, alleen heb ik niet het idee dat ik ze puur op hun stemmen uit elkaar zou kunnen houden.

Mijn mening

Leuke einde van deze serie. Het is fijn dat het niet echt een kopie is van de vorige selectie. De vorige selectie was meer een liefdesverhaal die als sprookje aanvoelde, dit verhaal gaat meer over een meisje die zichzelf beter leert kennen en de waarde van vriendschap leert. Uiteindelijk slaan ook bij haar de vonken over en dat is dan zo tragisch dat het toch wel een moment vol met tranentrekkers is.
Wel vind ik de eerste drie boeken veel leuker dan deze laatste twee boeken over Eadlyn.

In dit boek komen een aantal onderwerpen naar boven zoals het erkennen van de waarde van vriendschap, familie en vrienden.
Ook eerlijkheid staat hoog in het vaandel en het overwinnen van je onzekerheid.
Daarnaast wordt er veel nadruk gelegd op het herkennen van “manipulatie” en hoe moeilijk dat is en hoe onzeker je ervan kan worden.
Ten slotte komt ook het verliefd worden op hetzelfde geslacht (heel kort) aan de orde.
In dit verhaal wordt er weleens gezoend, verder niet. Prima dus voor kinderen vanaf 15 jaar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *