The one

Titel : The one
Nederlandse Titel : De one
Genre: Young Adult, verliefdheid
Schrijver: Kiera Cass
Verteller : Amy Rubinate
Duur van het boek: 7 uur 25 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder met de selectie waarbij de prins zijn vrouw uitkiest uit de meisjes die nog over zijn gebleven. Hoewel hij vanaf het begin zeker wist wie hij als vrouw wilde hebben blijft de selectie nog steeds doorgaan, omdat America zo lang heeft getwijfeld en nog steeds aan het twijfelen is. Hij is vanaf het begin geduldig met haar geweest en heeft haar al haar kuren vergeven en steunt haar keer op keer wat ze ook uithaalt, maar nu wil hij ook weleens haar liefde voor hem zien. Wat heeft zij voor hem over? Hoeveel geeft ze om hem? Terwijl zij steeds boos op hem wordt, hem wantrouwt en hem op een afstand houdt wanneer ze weer aan het twijfelen is tonen de andere meisjes juist hoe graag ze zijn vrouw willen worden. Vooral Chris houdt ontzettend veel van hem en zij zal hem door dik en dun steunen zonder hem steeds zo aan te vallen en af te vallen zoals America dat doet. Chris is een veiligere keus en het is duidelijk dat ze beter geschikt zal zijn als koningin dan America. Het zal niet lang meer duren of dit zou inderdaad de keuze van Maxon kunnen zijn.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bol.com verkoopt ook een luisterboek in het Engels en een bundel (in het Nederlands) met de vier extra boeken (0.4, 0.5, 2.5 en 3.5)

Verhaallijn en ontknoping

America realiseert zich steeds meer dat ze heel veel van Maxon, de prins, houdt. Ze ontdekt meer en meer dat ze door deze hele ervaring is veranderd en dat de gevoelens die ze nu voor de prins voelt vele malen sterker zijn dan ze ooit voor haar ex-vriend Aspen heeft gevoeld, maar ze heeft Aspen ook nodig in haar leven (als vriend). Ondertussen leeft ze constant in onzekerheid, want de prins heeft allerlei romances met de andere meisjes en zijn diepe gevoelens voor Chris zijn zo klaar als een klontje. En toch laat de prins iedere keer zien hoe diep zijn gevoelens voor America zijn en alles wijst er dan op dat hij alles voor haar over heeft, maar waarom maakt hij dan geen einde aan deze selectie door voor haar te kiezen? Waarom blijft hij vasthouden aan de andere meisjes als opties? Ze staan voor een groot dilemma door hun onzekerheid. Hij wil dat ze haar liefde voor hem verklaart en hem verzekert dat ze met hem zal trouwen, terwijl zij wil dat hij de andere meisjes wegstuurt en voor haar kiest. Beiden zijn ze bang om voor schut te staan door het eerst de liefde aan de ander te verklaren. Dit alles is heel mooi gemixt met wat er nog meer in het land speelt. Wie zijn de rebellen en wat hopen ze te bereiken? Waar hoopt het volk op? Steeds meer en meer beginnen de situaties in het land mee te spelen en mee te wegen in deze selectie.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft op zich een prettige stem om naar te luisteren. Ik vind haar uitvoering ruimvoldoende.

Mijn mening

De schrijver weet deze selectie wel heel spannend te houden. Op zich lijkt het wel duidelijk dat Maxon en America veel van elkaar houden, maar je twijfelt toch wel steeds over hun oprechtheid. Beiden zijn ze niet helemaal eerlijk tegen elkaar en houden ze een andere optie open….
Ik vind het erg spannend hoe de rebellen een plekje krijgen in dit verhaal. Steeds komen ze midden in alle emotionele gebeurtenissen plotseling opduiken met weer een aanval om daarmee een grote wenteling aan het verhaal te geven. Soms lijken de problemen onoverkomelijk en dan zijn de rebellen wel erg handig om alles weer op de juiste koers te krijgen in het verhaal.
Dit deel is leuker dan het vorig deel. Het is vooral spannend en biedt minder liefdesdrama dan het vorig boek (misschien biedt het wel evenveel liefdesdrama, maar ik stoor me er dit keer niet aan). De schrijver weet de spanning tot het laatst vast te houden.
Tot nu toe vind ik deze serie nog steeds erg leuk om naar te luisteren. Ik ben vandaag aan dit boek begonnen en ben niet gestopt met luisteren totdat ik het in de avond uit had. Ik kon het verhaal maar niet opzij zetten!
Ook in dit boek gaat het vooral om een kus hier en een kus daar, hoewel America ook wel begint te overwegen om verder te gaan nu ze weet dat ze zoveel van Maxon houdt. Als ze toch gaan trouwen kan dat best. Maar Maxon blijft een eervolle man en wil dat de eerste keer speciaal zal zijn tijdens het huwelijksreis (met wie hij ook zal trouwen). Op zich komt dit niet vaak aan de orde. Het blijft vooral bij zoenen.
Het verhaal eindigt zeer bijzonder vol met nagelbijtende momenten. Ik ben erg tevreden over de ontwikkelingen aan het einde van boek en ben heel benieuwd welke kant de schrijver uit zal gaan met het volgend boek.
Het volgend boek begint 20 jaar na deze eerste drie boeken. Je kan dus na dit boek een pauze nemen met deze serie als je dat zou willen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *