The elite

Titel : The elite
Nederlandse Titel : De elite
Genre: Young Adult, verliefdheid
Schrijver: Kiera Cass
Verteller : Amy Rubinate
Duur van het boek: 7 uur 42 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal is deel twee van een romantisch sprookje die zich afspeelt in een land vol met vreemde regels. Het verhaal draait om America. Zij is één van de 35 meisjes die werden uitgekozen als mogelijke bruid voor de prins. Deze selectie is één lang verhaal vol met intriges verdeeld over de verschillende boeken van deze serie. Ook in dit boek volgen we de gebeurtenissen tijdens deze selectie. In dit boek beginnen de moeilijkheden pas echt. Als America dacht dat alleen het leven in een lagere kaste zwaar was had ze het mis. Ze ontdekt dat het leven van een prinses en de prins minstens net zo moeilijk is. Wil ze wel een prinses worden of kiest ze liever een andere bruidegom? Lukt het haar wel om in de race te blijven als ze dat zou willen of heeft ze te lang getwijfeld?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bol.com verkoopt ook een luisterboek in het Engels en een bundel (in het Nederlands) met de vier extra boeken (0.4, 0.5, 2.5 en 3.5)

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat verder met de selectie. In deel 1 van deze serie is deze selectie begonnen. In dit boek gaat het verder. Dit boek gaat vooral over America en haar gevoelens. In het geheim zit ze met haar eigen selectie. Kiest ze voor de prins en zal ze het leven van een prinses leiden of kiest ze toch liever voor haar ex-vriend Aspen?
Ondertussen gebeurt er veel aan het hof. Er zijn veel invallen van de rebellen. Wat zit achter deze aanvallen? America is behoorlijk met zichzelf bezig en ziet veel negatieve kanten aan het leven van een prinses, waardoor ze de prins steeds op een afstand houdt.
Zal de prins al die tijd geduldig op haar blijven wachten of neemt hij het heft in eigen handen en realiseert hij zich dat er meer vissen in de zee zwemmen?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft op zich een prettige stem om naar te luisteren, maar ik vind haar personagestemmen wat minder mooi klinken. Zo nu en dan klinkt Maxons zelfs robotachtig. Ik vind haar uitvoering voldoende.

Mijn mening

Ik vind deze serie nog steeds erg leuk, maar het verhaal in dit boek begon me wel op een gegeven moment ontzettend te irriteren.
Dit boek draait enorm om de gevoelens van America. Ze blijft tegen twee mannen zeggen dat ze van ze houdt. Zo oneerlijk! Ze houdt ze aan het lijntje.
In het begin kon ik nog wel begrijpen dat dit best lastig was, maar als je constant met twee mannen loopt te zoenen wordt het in mijn ogen oneerlijk. Vooral omdat ze met allebei een relatie probeert te houden. Het lijkt erop dat de prins hetzelfde doet, maar we zien het niet vanuit zijn kant. Ook voelt ze zich niet eens schuldig om haar gedrag. En na vele uren van dit overspelige gedrag komt het wel storend op me over.
Maar zoals ik al zei: “Ik vind deze serie nog steeds leuk.”
Waarom?
Het verhaal wordt steeds spannender en minder voorspelbaar dan deel 1.
Het proces van de selectie wordt ook steeds spannender. Het begint minder op romantiek te draaien en het wordt steeds duidelijker dat het een politiek spelletje is en America kan niet echt meekomen in politieke spelletjes. Op de achtergrond komen er steeds meer gevalletjes naar voren die wijzen op een wenteling in de grote verhaallijn. Het is duidelijk dat de volgende boeken over meer zal gaan dan de liefdesleven of zoals in dit boek: liefdesdrama van America. Dat vind ik erg spannend en ik kijk daar erg naar uit. Ik ben benieuwd wat de schrijver nog meer voor ons in petto heeft.
Het einde is superspannend.

Zo nu en dan wordt er gezoend in het boek. Er wordt zelfs gesproken over het wachten met zoenen tot de verloving of het huwelijk. Best onschuldig dus en geschikt voor kinderen vanaf 15 jaar.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *