The heir

Titel : The heir
Nederlandse Titel : De prinses
Genre: Young Adult, verliefdheid
Schrijver: Kiera Cass
Verteller : Brittany Pressley
Duur van het boek: 8 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat dit keer over de dochter van Maxon en America en speelt zich af 20 jaar na het vorig boek. Hoewel Maxon als koning zijn land zo fijn mogelijk heeft willen maken voor zijn bevolking is het toch niet gelukt. De mensen zijn arm en ze kunnen maar moeilijk aan werk komen. Er is geen kastensysteem meer, maar de vooroordelen van de vroegere kasten spelen nog steeds een rol. Er zijn geen rebellen meer, maar de bevolking is zo onrustig dat de koning op zeer korte termijn iets moet doen om zo tijd te winnen zodat hij het land voor zijn mensen kan verbeteren. Zijn geniale plan: een selectie!
Zijn oudste kind is zijn dochter Eadlyn. Zij zal hem opvolgen en koningin van het land worden. Een selectie zal het land afleiden met hopelijk veel mooie en liefdevolle momenten. Zo wint hij tijd om zijn volk blijer te maken en zijn land te verbeteren. Zijn eigen selectie heeft hem een geweldige vrouw opgeleverd. Wie weet vindt zijn dochter op dezelfde wijze een prachtige en liefdevolle man. Het zal haar goed doen om nieuwe mensen te leren kennen en met ze om te gaan, want haar levensstijl is op dit moment niet gezond. Ze staat nu haar eigen geluk in de weg, omdat ze vindt dat ze sterk en helemaal zelfstandig en onafhankelijk moet zijn. Het zou fijn zijn als ze leert dat het niet erg is dat ze om anderen geeft. Liefde is geen zwakheid.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bol.com verkoopt ook een luisterboek in het Engels en een bundel (in het Nederlands) met de vier extra boeken (0.4, 0.5, 2.5 en 3.5)

Verhaallijn en ontknoping

Prinses Eadlyn is een verwende jonge dame van 18 jaar. Ze denkt heel behulpzaam te zijn, maar ze gedraagt zich behoorlijk akelig. Op zich is dat best sneu, maar ook zeer irritant. Ze kleineert anderen aan de lopende band, terwijl ze dat helemaal niet door heeft. Ook leeft ze helemaal in haar eigen wereld en omdat zij straks koningin wordt is ze ervan overtuigd dat de wereld om haar draait. Ik vraag me af hoe twee lieve mensen zoals Maxon en America zo’n verwend nest hebben kunnen opvoeden.
Deze nieuwe selectie verloopt dan ook heel anders dan de eerste drie boeken van deze serie. Het is echt rampzalig en Eadlyn maakt de meest vernederende momenten van haar leven mee. En toch zien we naast haar verwende prinsessenkant ook een lieve kant die wel om mensen geeft. Het is alleen jammer dat niet veel mensen die kant van haar te zien krijgen. Deze selectie zal haar inderdaad goed kunnen doen en het zou nog best eens haar redding kunnen zijn. Ten minste…. als de bevolking niet het paleis bestormt en de monarchie afschudt voordat ze te zien krijgen dat hun toekomstige koningin wel degelijk om haar volk geeft.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller is nieuw in deze serie, omdat het nu niet meer om America gaat, maar om haar dochter.
Haar personagestemmen klinken minder mooi. Ze klinkt steeds buiten adem waardoor de stemmen geforceerd overkomen. Ik vind deze uitvoering voldoende.

Mijn mening

Dit is niet echt een liefdesverhaal, zoals bij de vorige boeken van deze serie, maar meer een meisje die zichzelf leert kennen en het beste in zichzelf begint te ontdekken.
Ze ontdekt steeds meer en meer dat anderen haar helemaal niet zo liefdevol vinden. Ze komt hard en stug over, omdat ze haar hart met stevige muren heeft beveiligd.

Ik vind deze invalshoek best verfrissend voor deze serie. Het is dus zeker geen kopie van de vorige selectie.
Er komen ook bijzondere onderwerpen aan bod die heel anders zijn dan in de eerste drie boeken. Zo krijgt Eadlyn te maken met agressie en jongens die geen NEE als antwoord accepteren.
Dit boek draait niet zozeer om de liefde, maar meer om het toelaten van mensen om zo vriendschappen te ontwikkelen. Wel wordt er zo nu en dan eens gezoend. Meer niet, dus dit verhaal past wel prima bij kinderen vanaf 15 jaar.
Ook is de toon en doelgroep nu anders dan bij de eerste drie boeken. Bij de eerste drie boeken kreeg je het gevoel van een jongeman die een bruid zocht tussen verschillende jonge vrouwen. In dit boek voel je veel meer dat het draait om een meisje die nu met jongens moet leren omgaan.
Ik vind het erg knap hoe de schrijver een nietperfecte personage weet te beschrijven. Ze legt deze personage helemaal bloot en toont al haar fouten. Hierdoor krijg je wel de kriebels, want je inleven en meeleven in een onaardige persoon is best lastig, maar toch weet de schrijver dit voldoende te balanceren en je de groei te laten ervaren en voelen die de personage meemaakt, totdat je op het moment komt dat je de personage toch wel aardig begint te vinden.
Zoals altijd weet de schrijver je op het laatst te bombarderen met een flinke wenteling, waardoor je eigenlijk direct wil beginnen met het volgend boek!
Kortom: heb je tot nu toe genoten van deze serie? Dan denk ik dat je dit boek ook wel zal kunnen waarderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *