The empty grave – Lockwood & Co book 5

Titel :  The empty grave book 5 – Lockwood & Co
Nederlandse Titel : Het lege graf
Genre: Geestverhaal
Schrijver: Jonathan Stroud
Verteller : Emily Bevan
Verteller Nederlandse versie: Job Bovelander
Duur van het boek: 12 uur 45 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich vijf maanden af na het vorig avontuur. De geest van de schedel beweert dat Penelope Fittes niet is wie ze zegt te zijn. Zij is de legendarische Marissa Fittes, die al lang dood is. Als de schedel gelijk heeft, dan is dit best heftig, want hoe kan Marissa nog in leven zijn en is ze zelfs jonger dan toen?! Heeft dit met het probleem van de geesten te maken?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Penelope Fittes heeft Lockwood & Co bedreigd. Ze weigeren hun bureau bij haar organisatie te voegen en daarom mogen ze alleen aan kleine zaken werken waar ze vooraf toestemming voor moeten vragen. Ze mogen absoluut niet lukraak van alles onderzoeken zoals ze in het verleden hebben gedaan en ze mogen zich zeker niet bemoeien met zaken die hen niet aangaan, zoals het probleem.
Het worden moeilijke tijden in deze geestenwereld. Penelope Fittes bezit de twee grootste paranormale bureaus en ze dwingt de rest van de bureaus om zich bij haar te voegen. Bijna dagelijks geven onafhankelijke bureaus de strijd op en laten zich over nemen. De bureaus die nog weten vol te houden krijgen het zwaar voor hun kiezen. De bijna dagelijkse pesterijen en ongemakken die ze als wraakacties te verduren krijgen kunnen ze nog wel aan, maar wanneer er doden vallen kunnen ze bijna niet anders dan de handdoek in de ring gooien. Hoe zal Lockwood en Co hierop reageren? Je raadt het al! Ze gaan de strijd aan. Dit is het vechten waard. Als zij niet onderzoeken wat er nu precies aan de hand is, dan doet niemand het!

Verteller

De verteller is wel vooruit gegaan in haar stemmen. In de vorige boeken vond ik ze hier en daar wat duf klinken. In dit boek vind ik ze beter klinken. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende. Terwijl ik deze review schrijf is er nog geen Nederlandse versie op Storytel.

Mijn mening

De serie krijgt hiermee wel een prima afronding. Wel zie ik nog wat mogelijkheden voor een vervolg, omdat niet alles aan bod komt en een einde krijgt. Sommige kleine onderdelen van het geheel krijgen een open einde. Op zich is dit fijn voor jou als lezer, wanneer je zelf bedenkt hoe deze kleine zaken verder zouden kunnen gaan. Als je graag alles door de schrijver bedacht wil hebben kan ik me voorstellen dat dit storend kan zijn.

Dit boek begint zoals je wel gewend bent van deze schrijver. Lucy vertelt heel kort wat er allemaal is gebeurd en hoe mensen ervan geschrokken zijn. Wat weet je nu dus? Er heeft zich heel wat afgespeeld in huize Fittes! Dan gaan we terug in de tijd en beleven we samen met Lucy de avonturen die zullen leiden tot de gebeurtenis bij huize Fittes. Zeer spannend!

Ik heb prima genoten van deze serie. Deze boeken waren leuk, grappig en zeker spannend, maar vooral niet eng. Heel leuk voor tieners dus! Verder vond ik het ook wel fijn om eens geen tienerverhaal te luisteren waar verliefdheid een bijna dramatische rol speelt. Goed, je snapt best dat Lucy verliefd is op Lockwood, maar ik vind het er niet zo dik bovenop liggen. De paranormale zaken spelen zeker de hoofdrol en een eventuele verliefdheid is naar mijn idee wat minder van belang en zonder gezoen enz. Ik vind deze serie wel zeker een aanrader. Ik denk zelfs dat ik nog wel een andere serie van deze schrijver wil proberen. Ik houd wel van zijn schrijfstijl!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: E-book in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie Lockwood & Co boek 5: Het lege graf / The empty grave van Jonathan Stroud.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *