Lockwood & Co – The screaming staircase

Titel :  Lockwood & Co book 1- The screaming staircase
Nederlandse Titel : De schreeuwende wenteltrap
Genre: Geestverhaal
Schrijver: Jonathan Stroud
Verteller : Miranda Raison
Verteller Nederlandse versie: Job Bovelander
Duur van het boek: 10 uur 7 minuten
Duur van het boek Nederlandse versie: 10 uur 53 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een wereld vol geesten. Overdag is er niets aan de hand, maar ’s nachts komen de kwade geesten tevoorschijn op zoek naar hun volgende slachtoffer…
Lucy en Anthony Lockwood zijn samen aan het werk. Ze onderzoeken het huis waarin een man is overleden. Zijn vrouw wil niet langer in het huis aanwezig zijn en wil het huis verkopen. Om het huis voor een mooie prijs te kunnen verkopen moet het huis eerst weer veilig en dus geestvrij worden gemaakt. Lucy en Anthony Lockwood moeten de bron van de verschijning vinden en het neutraliseren. Al snel ontdekken ze waarom de man van de trap is gevallen, maar zijn geest is niet de kwade geest in dit huis!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Van boek 1 is een serie gemaakt die te zien is op Netflix. Bekijk de trailer van de serie in de video hieronder.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Lucy kan geesten horen. Ze kan de geesten beter horen dan de meeste kinderen. In deze wereld zijn het vooral kinderen die de geesten kunnen zien en horen. Zodra ze volwassen worden zijn ze minder gevoelig voor de aanwezigheid van de geesten (totdat het te laat is!).
Nadat hun laatste opdracht op een vervelende wijze is geëindigd hebben ze een groot probleem. Ze zitten in diepe geldnood en het einde van hun bureau lijkt nabij.
Ondertussen hebben ze de identiteit van een geest ontdekt. Deze vermoorde vrouw was vermist. De politie heeft haar lichaam nooit weten te vinden en de dader werd nooit berecht. Zouden zij met hun bureau Lockwood & Co kunnen doen wat niemand anders is gelukt? Lucy is zeer gevoelig voor de gevoelens en motieven van geesten. Dankzij haar hebben ze de kans om deze mysterie op te lossen.
Dit is zeker niet zonder risico, want er is al in hun huis ingebroken. De dader was duidelijk op zoek naar het bewijs dat ze in handen hebben. Met nog maar een paar dagen te gaan voordat ze hun schulden moeten afbetalen krijgen ze een mega-opdracht! Kunnen ze het beruchte landgoed Combe Carey Hall geestvrij maken? Al hun schulden zullen ineens door hun opdrachtgever worden afbetaald, als ze maar over twee dagen komen opdagen voor deze missie! Maar wees gewaarschuwd: het laatste team die dit heeft geprobeerd heeft het moeten bekopen met hun leven!

Verteller

Ik ben eerst begonnen met dit boek door zowel naar de Nederlandse versie als de Engelse versie te luisteren. Ik vond de verteller van de Nederlandse versie duidelijker praten en ik begreep het verhaal daardoor veel beter. Alleen vond ik het enorm jammer dat hij een mannelijke stem was en aangezien het verhaal vanuit Lucy aan je wordt verteld koos ik voor de Engelse versie, omdat die wel door een vrouw wordt verteld. Ik vond het lastig inleven in het verhaal als Lucy als een man klonk. Jammer genoeg vond ik de stemmen van de mannelijke personages weer minder mooi klinken (bij de Engelse verteller). Ze klonken vaak zo levenloos en nasaal. Ik denk dat ik de Nederlandse versie als “voldoende” zou waarderen en de Engelse versie als “voldoende –“, maar toch kies ik liever voor de Engelse versie vanwege het inlevingsvermogen.

Mijn mening

Leuk verhaal en mooie start van deze serie. Ik moest wel eerst behoorlijk inkomen in het verhaal. Er worden veel woorden gebruikt die typisch bedoeld zijn voor de verschijning van geesten. Daarnaast wordt er veel gesproken over wapens en methodes die de speciale agenten gebruiken tegen de geesten. Hierdoor had ik in het begin wel even moeite om alles goed te begrijpen en in het verhaal te komen.

Het begin was wel gelijk supers pannend. In plaats van rustig inkomen en kennis maken met de personages word je gelijk in een avontuur geslingerd. De personages, waarvan de hoofdpersonage pas later aan je wordt voorgesteld, zijn al gelijk druk bezig met het bestrijden van een geest.

Deze situaties worden heel mooi aan je beschreven. Je voelt echt mee met de personages en het klinkt zeer spannend. Het verhaal is niet eng. Zelf durf ik meestal geen films te kijken over geesten, omdat ik dan vele nachten slecht erdoor slaap. Wat dat betreft ben ik echt een bangebroek! Mijn man vond het geen goed idee van me dat ik een boek over geesten ging lezen/luisteren. Ik koos daarom ook speciaal voor een YA boek (Young Adult). Dat kon toch niet zo eng zijn? Dat klopt, het is ook niet eng, maar het is wel spannend en de geestverschijningen worden goed en vooral zeer spannend aan je beschreven zonder dat het angstaanjagend wordt.

In dit verhaal maak je vooral kennis met Lucy. Haar andere twee collega’s blijven nog aardig mysterieus. Ergens vind ik dat jammer, maar aan de andere kant kant hoop ik wel dat dit wordt opgepakt in de volgende delen.
Dit avontuur bestaat uit een duidelijke verhaallijn: wie heeft de vrouw vermoord en kunnen ze Combe Carey Hall geestvrij maken? Het einde is zeer bevredigend en trekt gelijk je aandacht voor deel 2. Ik heb er veel zin en ga er dan ook zeker gelijk mee beginnen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: E-book en luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie Lockwood & Co boek 1: De schreeuwende wenteltrap / The screaming staircase van Jonathan Stroud.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *