The creeping shadow – Lockwood & Co book 4

Titel :  The creeping shadow – Lockwood & Co book 4
Nederlandse Titel : De vlammende geest
Genre: Geestverhaal
Schrijver: Jonathan Stroud
Verteller : Emily Bevan
Verteller Nederlandse versie: Job Bovelander
Duur van het boek: 12 uur 57 minuten
Duur van het boek Nederlandse versie: 12 uur 01 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Het verhaal

Lucy heeft het bureau Lockwood & Co verlaten. De geest met het uiterlijk van Anthony Lockwood heeft haar diep geraakt. Ze weet dat het goed mogelijk is dat hij om het leven zal komen in een poging haar tot hulp te schieten bij één van hun gevaarlijke opdrachten.
Ze is nu voor zichzelf begonnen en het gaat haar goed af. De opdrachtgevers staan voor haar in de rij! Maar ze is zeer eenzaam. Ze heeft geen vrienden en staat er bijna helemaal alleen voor. Gelukkig heeft ze in elk geval nog gezelschap van de geest in de pot. Zelfs deze kwaadaardige geest voelt medelijden voor haar…… Dan staat Lockwood voor haar deur. Hij heeft haar hulp nodig bij een gevaarlijke opdracht! Wat zal ze doen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Lucy werkt voor zichzelf. Hoewel ze best succesvol is, mist ze haar vrienden. Ze was veel gelukkiger toen ze op haar vrienden kon vertrouwen tijdens het werk. Ze vertrouwde hen met haar leven.
Wanneer Anthony Lockwood voor haar deur staat komt het allemaal weer terug en voor ze het weet werkt ze weer (eenmalig) samen met haar oude team. Hoewel ze zich nog steeds irriteert aan Holly, ziet ze wel hoe goed Holly haar best doet om haar met respect te behandelen. De zaak waar ze nu aan werken is zeer gevaarlijk. Ze zullen alles uit de kast (letterlijk!) moeten halen om deze zaak succesvol te beëindigen.
Al snel wordt Lucy het doelwit van een ondergrondse organisatie en wordt er bij haar ingebroken. Ze is haar leven niet meer zeker en kan niet naar huis. Er is maar één plek waar ze misschien terecht kan. Zullen Anthony Lockwood en George haar willen helpen?
Ze ziet hoe roekeloos Anthony Lockwood is. Zijn eigen gedrag, los van haar aanwezigheid, maakt dat hij een korte levensverwachting heeft. Is haar aanwezigheid zijn ondergang of misschien zijn bescherming?

Verteller

Ik heb beide versies grotendeels beluisterd zodat ik mijn mening hier goed kan laten weten. De Engelse versie is dit keer wel dezelfde verteller als van deel 3. De Nederlandse verteller is dezelfde persoon als van eerste drie delen.. Dit is natuurlijk heel prettig als je de boeken achter elkaar luistert. De Nederlandse verteller praat lekker rustig en duidelijk. Ik vind zijn uitvoering een voldoende + waard. Zijn mannenstem vind ik nog wel steeds een minpunt, aangezien het verhaal aan je wordt verteld vanuit Lucy. Omdat er veel mannelijke personages in het verhaal zijn, vind ik het dit keer minder erg. Ik heb het verhaal ditmaal dan ook grotendeels in het Nederlands geluisterd.
De Engelse verteller is wel een vrouwenstem. Zij is beter in het gebruiken van verschillende stemmen voor de verschillende personages dan de Nederlandse verteller, maar als nadeel vind ik wel dat niet alle stemmen echt mooi zijn. George klinkt vaak heel stom en Lockwood klinkt soms enorm duf. Wel past haar Engels accent beter bij het verhaal. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende.

Mijn mening

Heel goed verhaal! De boeken van deze serie hebben een duidelijke opzet. Er komen steeds twee of drie paranormale zaken aan bod. Eentje die van korte duur is om het verhaal mooi in te leiden en de gebeurtenissen op te zetten en één of twee grotere zaken waarin de rest van de verhaallijn en ook de rode draad van deze hele serie aan bod komt.
Dit verhaal is zeer spannend, omdat er heel veel tegelijk afspeelt. Ten eerste ben je natuurlijk benieuwd hoe de relatie tussen Lucy en haar ex-collega’s zal verlopen. Kan ze weer haar oude plekje in het team terugkrijgen? Zal ze daarvoor kiezen?
Dan speelt er nog het een en ander waar al sinds boek 1 naar gehint wordt. Hoe zit dat nu met de geesten in Londen? George is er in zijn vrije tijd druk mee bezig. Hij vindt het belangrijk dat “Het Probleem” met de geesten wordt onderzocht. Hoewel er ook nu geen antwoord hierop wordt geboden, worden wij samen met George wel wat wijzer!
De schrijver weet dit allemaal heel goed in dit verhaal en eigenlijk in zijn hele serie te weven. Deze serie is opgezet als één grote mysterie waar je langzaam naar toe werkt. Ieder boek biedt je weer een paar delen van deze grote puzzel. Het biedt je net genoeg om tevreden te zijn en nieuwsgierig te blijven, maar om achter deze mysterie te komen zal je toch deze serie moeten blijven volgen. Als je alles achter elkaar leest, zoals ik nu doe, is het echt heel leuk en zeer spannend. Gelukkig kan ik nu snel verder gaan en direct beginnen met boek 5!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie Lockwood & Co boek 4: De vlammende geest / The creeping shadow van Jonathan Stroud.

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *