Lockwood & Co – The whispering skull

Titel :  Lockwood & Co – The whispering skull
Nederlandse Titel : De fluisterende schedel
Genre: Geestverhaal
Schrijver: Jonathan Stroud
Verteller : Katie Lyons
Verteller Nederlandse versie: Job Bovelander
Duur van het boek: 11 uur 37 minuten
Duur van het boek Nederlandse versie: 12 uur 11 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een wereld vol geesten. Overdag is er niets aan de hand, maar ’s nachts komen de kwade geesten tevoorschijn op zoek naar hun volgende slachtoffer…
Dit boek is deel 2 van deze spannende serie over een wereld die mensen moeten delen met geesten. Volwassen mensen kunnen de geesten niet waarnemen. Ze vallen zonder enige waarschuwing ten prooi aan de geestverschijningen. Omdat de geesten alleen ’s avonds tevoorschijn komen zijn het bijna alleen maar kinderen die je in het avondleven en nachtleven ziet. Alleen kinderen met speciale talenten kunnen de geesten zien, horen of voelen. Deze kinderen vormen de bescherming van het land (meestal onder begeleiding van een volwassene)!
Ook nu weer gaan we op avontuur met het bureau Lockwood & Co en volgen we Anthony Lockwood (de eigenaar en hij ziet geesten), boekenwurm George Cubbins (hij onderzoekt de zaken) en Lucy Carlyle (ze hoort de geesten). Het verhaal wordt verteld door Lucy.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Het bureau Lockwood & Co doet paranormaal onderzoek in Londen. Het bureau wordt in dit avontuur ingehuurd om te helpen bij de opgraving van een grafkist van een sinistere arts uit de 19e eeuw. Het zou een appeltje eitje moeten zijn, maar zoals altijd bij Lockwood & Co gaat het ook nu weer allemaal mis! Eerlijk is eerlijk: ditmaal kunnen ze er niets aan doen!
Een magisch voorwerp wordt uit de kist gestolen en iedereen die in contact komt met het voorwerp legt het loodje. Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voordat het te laat is!

In dit avontuur leren we de geest van de schedel beter kennen. De schedel is een magisch voorwerp in het bezit van het bureau Lockwood & Co. Hoewel het voorwerp eigenlijk al lang vernietigd had moeten worden, houden ze het als versiering van hun kantoor. George doet er bijna iedere dag onderzoek mee. Hij wil graag weten wat er aan de andere zijde van het leven is. De geesten zouden toch moeten kunnen vertellen wat eraan zit te komen?

Daar draait dit avontuur dan ook om. Het verhaal draait om een voorwerp waarmee je in de geestenwereld kan kijken. Het is een voorwerp van wonderbaarlijke kennis. Er is alleen één probleem. Iedereen die er in heeft gekeken heeft een nare dood als gevolg gehad!

Dit avontuur is een race tegen de klok. Lockwood & Co concurreren met een ander team. De verliezer van deze zaak staat een vrijwillige vernedering te wachten als gevolg van een weddenschap!

Verteller

Ik heb beide versies grotendeels beluisterd zodat ik mijn mening hier goed kan laten weten. De Engelse versie heeft ditmaal een andere verteller dan bij deel 1. Deze stem klinkt veel beter dan de stem van deel 1 (in het Engels). De Nederlandse verteller is dezelfde persoon als van deel 1. Dit is natuurlijk heel prettig als je de boeken achter elkaar luistert. Beide vertellers doen het even goed. Ik geef ze allebei een “voldoende” als waardering. Ik vond de Nederlandse versie beter te begrijpen, omdat deze verteller duidelijker en rustiger praat. Deze versie duurt dan ook ruim een half uur langer dan de Engelse versie. Alleen vond ik het enorm jammer dat hij een mannelijke stem was en aangezien het verhaal vanuit Lucy aan je wordt verteld heb ik toch liever de Engelse versie, omdat die wel door een vrouw wordt verteld. Verder past de Engelse versie beter bij het verhaal omdat deze vrouw het vertelt met een Engels accent en dat geeft je het gevoel alsof je er zelf bij bent in Londen. Je moet dus kiezen wat je liever hebt: het verhaal rustiger en begrijpelijker horen in het Nederlands of je beter in kunnen leven met de Engelse versie?

Mijn mening

Leuk verhaal alweer. Op zich zijn de eerste twee boeken tot nu toe aardig op zichzelf te lezen. Wel ga je steeds verder met sommige personages uit het boek en speelt het verhaal steeds meer in op bepaalde onderdelen. Zo legt dit verhaal de nadruk op het geheimzinnige gedrag van Anthony Lockwood. Wat verbergt hij? Waarom heeft hij een verboden kamer waar niemand in mag? Dreigt er gevaar in die kamer?
In deel 1 wordt deze kamer genoemd, maar in dit boek blijft het maar naar voren komen. Aan het einde van het verhaal ontdekken we iets meer over deze kamer. Wat zullen we in deel 3 nog meer te weten komen?

Ook nu weer vind ik het een leuk avontuur. Het is lekker spannend, omdat het over geesten gaat, maar het is beslist niet eng. Ik zat net een booktrailer te bekijken, omdat het me leuk leek om die hier te laten zien. Ik heb er, zoals je ziet, voor gekozen om die niet in deze review te gebruiken, omdat ik die wel eng vond en dat gaf geen goed beeld van het boek. Het avontuur en gebeurtenissen in dit boek zijn spannend om te volgen, maar ’s avonds lig je er echt niet aan te denken.

Wel moet ik zeggen dat ik me begin af te vragen hoe deel 3 van deze serie zal zijn. Ik hoop wel dat we verder in het leven komen van Anthony en George, want anders gaat het voelen als meer van hetzelfde en dat zou ik wel jammer vinden. Het is best gek om een serie te volgen en je zo in te leven in de hoofdpersonages terwijl je vrijwel niets van die personages af weet.
Nog drie boeken te gaan!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: E-book en luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie Lockwood & Co boek 2: De fluisterende schedel / The whispering skull.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *