The hollow boy – Lockwood & Co book 3

Titel :  The hollow boy – Lockwood & Co book 3
Nederlandse Titel : De jongen met de lege ogen
Genre: Geestverhaal
Schrijver: Jonathan Stroud
Verteller : Emily Bevan
Verteller Nederlandse versie: Job Bovelander
Duur van het boek: 12 uur 02 minuten
Duur van het boek Nederlandse versie: 10 uur 49 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich af in een wereld vol geesten. Overdag is er niets aan de hand, maar ’s nachts komen de kwade geesten tevoorschijn op zoek naar hun volgende slachtoffer… Volwassen mensen kunnen de geesten bijna niet waarnemen. Pas wanneer ze als ratten in de val zijn ontdekken ze dat ze belaagd worden. Alleen getalenteerde kinderen kunnen de geesten waarnemen. Deze serie gaat over het bureau Lockwood & Co. Zij jagen op geesten en hebben al best veel succes geboekt. Daardoor beginnen ze nu overwerkt te raken. Anthony Lockwood vindt het daarom de hoogste tijd om uit te breiden en een extra persoon in te huren. Wanneer zijn keuze is gevallen op een zeer aantrekkelijke assistente lijkt het huis te klein wat Lucy betreft. Het is maar goed dat de nieuweling, Holly, niet bij hen in huis komt wonen. Dat moet er ook nog eens bijkomen!!!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Het bedrijf Lockwood & Co is een bureau voor paranormaal onderzoek in Londen. Sinds ze flink aan hun reputatie bouwen, krijgen ze het ontzettend druk. Daarom huurt Lockwood een assistent in. Holly krijgt de taak om de telefoontjes aan te nemen, hun opdrachten te plannen, het huis netjes te houden en ze te ondersteunen in allerlei andere taken, zoals het bijhouden en onderhouden van hun gereedschappen. Ze regelt alles op de achtergrond zodat Anthony, Lucy en George zich alleen maar met hun opdrachten bezig hoeven te houden. Er is alleen één probleem: Lucy heeft een pesthekel aan Holly! Holly ziet er altijd piekfijn uit, bemoeit zich met alles, drijft haar en Anthony uit elkaar en heeft de neiging alles naar zich toe te trekken. Wanneer Lucy een grote fout maakt tijdens een opdracht en daarbij gered wordt door Holly, wordt het alleen maar erger. Holly blijft daar maar over doorgaan en Lucy voelt zich enorm gekleineerd en opzij gezet. En waarom mopperen George en Anthony steeds op Lucy over haar gedrag? Ze klagen nooit tegen Holly! Nee, niet Holly, want zij is zo geweldig……

Dit verhaal gaat vooral over Lucy. Zij maakt behoorlijk wat door. Ze merkt dat haar talent zeer bijzonder is. Ze kan met geesten communiceren. Op deze wijze kan ze niet alleen de klanten helpen die hun huizen geestvrij en dus veilig willen hebben, maar ze kan ook achterhalen waarom de geesten er nog zijn. Ze kan naar ze luisteren en ze helpen in hun wens zodat ze deze wereld met een afgerond gevoel kunnen verlaten. Dit klinkt allemaal heel mooi en prachtig, maar in de praktijk is dit levensgevaarlijk! Niet alle geesten willen hun bestaan vredig afsluiten. Sommige geesten willen juist zoveel mogelijk kwaad aanrichten. Ook niet-kwade geesten kunnen het niet helpen en richten veel schade aan zonder dat zij het zo bedoeld hebben. Het is dus levensgevaarlijk wanneer Lucy zichzelf zo blootstelt om met de geesten te praten. Ze staat hier helemaal alleen voor. Haar vrienden verbieden haar om met de geesten te communiceren. Ze willen de geesten alleen maar zo snel en zo effectief mogelijk deze wereld uit helpen. Haar nieuwe aanpak plaatst hen allen in gevaar. Maar Lucy kan het niet helpen. Ze voelt mee met de geesten. Kan ze hen echt niet helpen?

Verteller

Ik heb beide versies grotendeels beluisterd zodat ik mijn mening hier goed kan laten weten. De Engelse versie heeft weer een andere verteller dan bij de vorige delen. Deze stem klinkt veel beter dan de vorige stemmen (in het Engels). De Nederlandse verteller is dezelfde persoon als van deel 1 en 2. Dit is natuurlijk heel prettig als je de boeken achter elkaar luistert. Ook nu weer vind ik dat de Nederlandse stem het voldoende doet. Hij vertelt duidelijk en praat lekker rustig. Alleen vond ik het enorm jammer dat hij een mannelijke stem was en aangezien het verhaal vanuit Lucy aan je wordt verteld heb ik toch liever de Engelse versie, omdat die wel door een vrouw wordt verteld. Vooral toen Holly in beeld kwam en het al snel duidelijk werd dat er veel vrouwengekibbel zou zijn wilde ik dit dan ook horen zoals vrouwen dat zouden laten klinken. Deze Nederlandse mannelijke verteller kon het gekibbel toch niet sensationeel laten klinken. De Engelse versie past dus beter bij het verhaal. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende.

Mijn mening

Deze serie heeft een interessante wending genomen. Ik was aan het einde van boek twee bang dat deze serie als meer van hetzelfde zou gaan aanvoelen, maar niets is minder waar! In dit verhaal komen er spannende nieuwe dingen aan bod. Waar ik eerst dacht dat de geheimen van Lockwood de toon van de rest van de serie zou zetten, is dat tot nu toe helemaal niet het geval. Lucy zelf zet de toon voor het verloop van deze serie.
In dit verhaal draait het vooral om Lucy en wat zij nu doormaakt. Je voelt intens met haar mee. De schrijver is heel goed in je de emoties van de personages te laten voelen. In de voorgaande boeken kon hij goed overbrengen hoe het voelde wanneer de personages aan het jagen waren op de geesten. In dit boek laat hij je voelen hoe eenzaam en achtergesteld Lucy zich voelt. Lucy hunkert naar aardige woorden van Lockwood, maar keer op keer krijgt ze alleen maar te maken met zijn afstandelijkheid, terwijl hij Holly de wereld in prijst! Het verdriet en eenzaamheid wordt heel goed overgebracht door de Engelse verteller (dit deel heb ik niet in het Nederlands geluisterd, dus ik weet niet of hij dit ook zo goed doet).
Hoe zit het nu met de geheime kamer van Lockwood? Het antwoord krijgen we eindelijk in dit boek.
Hoewel in deze serie in ieder boek twee of drie zaken aan bod komen, is het duidelijk dat er veel afspeelt op de achtergrond. Per boek ontdekken we een aspect van een climax die steeds beetje bij beetje wordt opgebouwd. Nog twee boeken te gaan! Spannend! Tot nu toe vind ik deze serie zeker een aanrader!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: E-book en luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie Lockwood & Co boek 3: De jongen met de lege ogen / The hollow boy .

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *