Juf Braaksel en de magische ring

Titel : Juf Braaksel en de magische ring
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Carry Slee
Verteller : Ricky Koole
Duur van het boek: 5 uur 18 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van een serie over juf Braaksel. Dit verhaal gaat over twee spannende avonturen. De kinderen krijgen op school een nieuwe directrice: juf Braakel. Deze juf is zo akelig, dat ze al gauw “juf Braaksel” genoemd wordt. Het lijkt alsof ze directrice is geworden om school zo akelig mogelijk te maken voor kinderen. Haar nieuwe regels: voortaan mag niemand meer een verjaardag vieren. Er worden geen verjaardagsliedjes meer gezongen en trakteren is ten strengste verboden!
Waarom is ze op een school gaan werken? Heeft ze zo’n hekel aan kinderen dat ze kinderen op deze wijze wil straffen?
Over akelige mensen gesproken: we maken kennis met de stiefvader van Lotte. Hij lijkt eerst een toffe gozer, maar dan beginnen de twijfels. Hij wil een eigen bedrijf beginnen, omdat Lottes moeder niet langer zo hard kan werken. Ze is steeds ziek van het zware werk. Hij gaat een bedrijf in de beveiliging beginnen. Eerst heeft hij een lijst nodig van dure huizen zonder een alarmsysteem. Kan Lotte hem niet daarmee helpen? Dit heeft ze toch wel voor haar overwerkte moeder over? Ze hoeft alleen maar bij huizen aan te bellen, de mensen zien weg te lokken met een smoes en dan goed rondkijken om te zien of ze een alarmsysteem hebben! Appeltje eitje toch? Wat als ze dit niet meer wil doen? Zou hij haar kunnen dwingen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook + luisterboek in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Verhaallijn en ontknoping

Lotte heeft het ontzettend moeilijk.
Wanneer ze ontdekt waarom ze bij dure huizen langs moet gaan om te spioneren weet ze niet wat ze moet doen. Haar stiefvader is een gemene man. Ze is enorm bang om in de problemen te komen met de politie, maar ze is nog banger voor haar stiefvader. Ze durft er met niemand over te praten, zelfs niet met haar beste vriend Tijs. Thijs ontdekt zelf ook een geheim. Zijn juf heeft een magische ring, waarmee ze dingen kan laten verdwijnen. Dit komt goed van pas nu ze zo’n gemene directrice hebben. Thijs heeft het best moeilijk met dit geheim, want hij wil geen geheimen hebben voor zijn beste vriendin Lotte. Zullen ze elkaar hun geheimen vertellen? Al snel ontdekken ze een magische hut. Dit is precies wat Lotte nodig heeft! Het zou fijn zijn als de hut haar kan helpen met haar lastige situatie.

Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

Op zich heeft de verteller wel een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal is heel spannend. Beide problemen op zich zijn al spannend genoeg. Zowel juf Braaksel als de stiefvader van Lotte zijn hele akelige mensen die overal mee weg lijken te komen. De kinderen zijn machteloos. In het geval van juf Braaksel zijn zelfs de leraren van de school machteloos! In het begin moest ik erg aan Mathilda denken. Deze juf Braaksel is minstens net zo gemeen als de juf uit Mathilda! Het is vooral zeer sneu voor juf Evie. Juf Braak(s)el heeft een zeer misselijke streek uitgehaald ten koste van juf Evie. Hier kan ze toch niet echt mee wegkomen?!
En tijdens alle ellende lijkt dit verhaal ook wel een modern sprookje. Juf Evie heeft een speciale ring. Het is een uitvinding van haar vader. Hij heeft magische krachten in de ring geplaatst. Juf Evie probeert de ring alleen maar te gebruiken om anderen te helpen. Zou zij deze twee nare situaties kunnen wegtoveren?
Dit verhaal is zo bijzonder spannend dat het ook zeer geschikt zal zijn als voorleesboek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), hardcover en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie en E-book in het Nederlands.
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.

Een gedachte over “Juf Braaksel en de magische ring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *