Soul of the sword

Titel : Soul of the sword
Titel Nederlands: Ziel van het zwaard
Genre: Young adult, fantasy
Schrijver: Julie Kagawa
Verteller : Emily Woo Zeller, Joy Osmanski, Brian Nishii
Duur van het boek: 15 uur 43 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 1 was gebleven. Het eerste deel was meer een soort kennismaking met de personages van het verhaal en de reis van Yumeko, een kitsune, en Kage Tatsumi, een demonendoder. Ze hebben allebei een missie en alleen Yumeko weet dat de één moet falen zodat de ander de missie succesvol kan afronden. Daarom heeft ze tegen hem gelogen zodat hij haar zou beschermen.
Deel 1 was dramatisch afgelopen. Tatsumi is de controle kwijtgeraakt over de demoon in het zwaard. En nu gaat het verhaal verder. Kan Yumeko zowel haar missie afronden als Tatsumi redden?

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Yumeko weigert Tatsumi aan zijn lot over te laten. Ze wil hem redden van de demoon die hem heeft overgenomen. Haar vrienden zijn het er niet mee eens. Ze moet eerst het perkament in veiligheid brengen en dan kan ze Tatsumi helpen. Het perkament is belangrijker, want daar hangt het lot van het hele rijk van af!
Wanneer ze worden meegenomen door de clan van Tatsumi verandert het verhaal!
Daarnaast zijn er nog twee andere, mysterieuze, personages die ook hun gewicht in het verhaal gooien. Wat zijn hun intenties?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Het verhaal wordt verteld vanuit drie kanten. Suki, een bediende die vermoord was in deel 1, Yumeko en Tatsumi. De stem van Suki klinkt overdreven romantisch. De andere twee stemmen klinken best prettig. De stem van Tatsumi speelt zowel Tatsumi als de demoon die hem heeft overgenomen. Dit keer hoor je de stemmen van de overige personages alleen met de voice-over die Yumeko vertolkt. Dat is nu wel veel prettiger om naar te luisteren dan in deel 1.
Wel vind ik het nu erg verwarrend dat de mannenstem zowel Tatsumi als de demoon Hakai Mono kan zijn.

Mijn mening

De eerste helft van dit boek is een beetje langdradig en komt langzaam op gang. Op de helft verandert het verhaal meer naar een roman. Yumeko wordt geconfronteerd met haar liefde voor Tatsumi en ze ontdekt dat haar beide compagnons de samurai Daino en de Ronin Okame gevoelens voor elkaar hebben. En Suki, de geest leert dat ze nog steeds op de wereld rond dwaalt omdat ze liefde voelt voor Daino. Dit boek begint als thema naar voren te brengen dat liefde een gevaarlijke emotie is.

Van het vrolijke gevoel van een sprookje zoals ik dat ervaarde in boek 1 merk ik nu niets meer terug. Het verhaal lijkt nu veel meer op een romantische drama vol met actie en geen van beide spreekt me echt aan zoals het in dit boek naar voren wordt gebracht.
Ik heb dit boek gekocht op Audible omdat ik deel 1 erg leuk vond en graag verder wilde met deze serie, maar ik heb eerlijk gezegd wel spijt van deze aankoop. Ik zit erover na te denken om het boek weer in te leveren bij Audible en om te ruilen voor een nieuw boek. Ik zag dat er een nieuw deel komt in 2020, maar ik stop hier met deze serie. Best jammer, want het begon heel mooi.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *