Royals 5 – Gevaar

Titel : Royals 5 – Gevaar
Genre: Young adult, roman
Schrijver:  Erin Watt
Verteller: Jantine van Den Bosch, Kevin Hassing
Duur van het boek: 9 uur 21 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 4 was geëindigd. Het verhaal stopte toen met een dramatische gebeurtenis. Eastons vriendin Hartley en zijn tweelingbroertjes klapten op elkaar in hun auto’s, daarbij raakte één van de tweelingbroers ernstig gewond. Dit verhaal begint in het ziekenhuis. Terwijl ze wachten op nieuws over Eastons jongere broertje Sebastian, wordt er druk geruzied over wie er schuldig is. Als dan Hartley met een fikse klap op de vloer eindigt krijgt het verhaal een onverwachte wending. Hartley wordt na drie dagen wakker zonder haar geheugen. Ze denkt dat ze veertien jaar oud is en weet niets meer van de afgelopen drie jaren.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Het leven van Hartley en Easton staat flink op de kop nu Eastons tweelingbroertje in coma ligt en Hartley haar geheugen kwijt is. Eastons vijand Felicity ziet haar kans om wraak te nemen op Easton. Ze praat Hartley een akelige verleden aan waardoor Hartley walgt van zichzelf en de dingen die ze zogenaamd heeft gedaan. Ook haar relatie met Easton krijgt een nare draai door Felicity, waardoor Hartley letterlijk moet overgeven wanneer ze geconfronteerd wordt met hun relatie. Probeer dat nog maar recht te breien!
Easton probeert ondertussen met beide benen op de grond te blijven staan. Hij moet sterk zijn voor zijn twee jongere tweelingbroertjes. De één ligt in een coma en de ander lijkt wel een zombie. Hij kan niet zonder zijn tweeling! Easton moet goed op hem letten en hem dwingen te eten en te slapen. Zijn geadopteerde zus, Ella, heeft het ook zwaar met de rechtszaak van haar biologische vader. Ondertussen probeert Easton ook nog eens voor Hartley te zorgen. Dit betekent dat hij haar behoeften boven zijn eigen wensen moet plaatsen. Hij moet doen wat beter is voor haar. Dat is niet niks voor zo’n egoïst als Easton!
Ella wordt door haar ouders uit het ziekenhuis gerukt en mee naar huis genomen. Waarom zijn al haar spullen in haar kamer nieuw? Het lijkt alsof alles net uit de winkel komt! Waarom zijn haar ouders zo harteloos tegen haar? Zijn ze boos? Het lijkt wel alsof ze al jaren niet meer thuis heeft gewoond. Wat heeft ze gedaan om iedereen zo boos te maken? Op school is het ook zeker geen pretje. Ze heeft een Royal aangereden! Iedereen neemt het haar zeer kwalijk.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Koop hier het E-book in het Nederlands:

Verteller

Gelukkig wordt dit boek verteld door beide vertellers. Dit is weer een stuk prettiger dan boek 4.

Mijn mening

Dit boek is een stuk beter van boek 4. Het luistert veel prettiger, omdat er nu weer twee vertellers zijn en het verhaal wordt daardoor ook gelijk veel beter.
Er komen nog een paar interessante nieuwe ontwikkelingen aan bod en het eindigt heel fijn. Met dit boek kan je deze serie mooi afronden.
Wel hint de schrijver op een vervolg. Waarschijnlijk met de tweeling als hoofdpersonen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *