Percy Jackson en de Olympiërs – De laatste Olympiër

Titel:  Percy Jackson en de Olympiërs – De laatste Olympiër
Title Engels: Percy Jackson and the Last Olympian (Book 5)
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller:  Jesse Bernstein
Duur van het boek: 11 uur 06 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 5 van de avonturen van Percy Jackson. Percy Jackson vertelt het verhaal aan je vanuit de “ik” vorm. Het verhaal speelt zich af in onze tijd. Percy Jackson speelt de hoofdrol.

Verliefdheid speelt nu duidelijk een rol in het verhaal. Rachel (een meisje die anders dan normale mensen door de mist kan zien) laat duidelijk weten dat ze interesse heeft in Percy. Maar hoe zit dat dan tussen Percy en Annabeth?
Tijdens zijn uitje met Rachel wordt Percy al snel opgehaald. De strijd begint!
Steeds wanneer Percy denkt dat hij Kronos weet tegen te houden, lijkt het allemaal vergeefs te zijn. Ondertussen staan er mensenlevens op het spel.
De goden zijn druk bezig te vechten tegen de titanen, maar zien ze niet iets over het hoofd? En de halfgoden? Hoe kunnen zij Kronos tegenhouden als ze niet eens kunnen stoppen met hun gebikker onderling?
En hoe weet Kronos zoveel geheime informatie over de gevechtsbesluiten van de halfgoden?
Dit keer kan het niet afgeschoven worden als een quest op de schouders van een aantal halfgoden. Iedereen moet de handen uit de mouwen steken en vechten voor het behoud van de wereld! Maar hoe vecht je tegen onsterfelijke titanen, monsters en lagere goden? Welke tegenmaatregelen kan je nemen en wat als de prijs te hoog is?
 
De lagere goden worden vaak benadeeld en extra gestraft. Geen wonder dat ze nu de kant van Kronos kiezen en tegen de goden vechten. De goden lijken ook weinig te geven om het leven van gewone mensen en halfgoden. Dan kun je ze ook bijna niet kwalijk nemen dat ze hun behandeling zat zijn.
En Percy? Hij blijft de kant van Kronos als het kwade kant zien, maar hij realiseert zich steeds meer en meer dat de goden ook behoorlijk wat kwalijk genomen kan worden. Wat zal zijn uiteindelijke keuze zijn?

Verhaallijn en ontknoping

Het slot van het verhaal van Percy Jackson en de Olympiërs. De profetie zal in dit boek tot uiting komen. Kan Kronos tegengehouden worden?

Percy wordt al bijna 16 jaar en dan zal hij de rol spelen die al die jaren geleden was voorspeld.
Beetje bij beetje leert Percy de omstandigheden kennen omtrent de profetie.
Het verhaal zit erg goed in elkaar en het is mooi om te ontdekken hoe de vork in zijn steel zit. Hoe zwaarder de strijd wordt hoe meer visioenen Percy krijgt.
De profetie wordt met iedere visioen duidelijker.
Waarom heeft Luuk zichzelf aan Kronos gegeven? Wat is er aan de hand met de geest van Delphi? En welk besluit zal Percy nemen?

Verteller

Je wordt voorgelezen door Jesse Bernstein, een jongen. Deze voorlezer wordt steeds beter. Er is een groot verschil met hoe hij in dit boek klinkt en hoe hij begon in deel 1 van deze serie.
Het was nu best fijn om naar hem te luisteren. Ook de stemmen van de personages klonken ditmaal best aardig. Alleen de stem van Persephone is verschrikkelijk. Het klinkt heel naar in mijn oren. Ik kreeg er dezelfde rillingen bij als wanneer je met je nagels over een oude schoolbord krast!

Over het algemeen vond ik deze uitvoering van de verteller wel aardig goed.

Mijn mening

Een prachtig einde van deze eerste serie. De nadruk ligt in het bijzonder op vriendschap en verraad en ben je een held of een verrader wanneer je jouw fouten op het laatst weet te corrigeren?
De verhaallijn zoals begonnen in deel 1 en waarbij je per boek steeds meer naar toe leeft wordt heel bevredigend afgerond. Het was zeker de moeite waard om naar alle vijf boeken te luisteren.
 
Deze spannende serie komt tot een einde en het smaakt naar meer. Deze schrijver schrijft echt behoorlijk spannend en bedenkt geweldige avonturen. Ik ga hierna beginnen met twee boeken die worden verteld door Percy Jackson.
  • Percy Jackson and the Greek Gods
  • Percy Jackson and the Greek Heroes

Een minpuntje aan deze download:
Na zo’n 4 uur in het verhaal (van Storytel) zit een fout. Je hoort een stuk voor de tweede keer. Het is jammer dat ik dan op zoek moet gaan naar waar het verhaal verder gaat.

Ik hoop dat mijn recensies van de luisterboeken van de Percy Jackson serie je hebben geholpen en duidelijkheid hebben gegeven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *