Percy Jackson en de Olympiërs – De bliksemdief

Titel:  Percy Jackson en de Olympiërs 1 – De bliksemdief
Title Engels: Percy Jackson and The Lightning Thief (book 1)
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller:  Jesse Bernstein
Duur van het boek: +/- 10 uur
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal wordt verteld door Percy Jackson. Het wordt aan je voorgelezen vanuit de “ik” vorm. Percy is al heel vaak van school gestuurd en ook nu weer zal dat vast het geval zijn. Hij heeft dyslexie en ADHD en hij is een probleemkind. Om de één of andere reden overkomt hem altijd vreselijke ongelukken. Vooral wanneer ze op excursie gaan gaat het mis. Hij woont op een soort kostschool samen met andere “moeilijke” kinderen.
Onderweg naar het museum heeft Percy het heel erg moeilijk. Zijn beste vriend Grover wordt enorm gepest door het naarste meisje van de school. Ze gooit stukjes brood in zijn haren. Percy wil het liefst op het meisje af stappen en haar eens behoorlijk op haar donder geven, maar hij mag niets doen. Hij heeft al een flinke waarschuwing gekregen en als hij zich nu misdraagt, moet hij van school af. Ook in het museum blijft zij zich misselijk gedragen en wanneer hij haar eens goed op haar plek zet is het zo ver. Mevrouw Dodds neemt hem mee om hem flink uit te foeteren. Maar dan verandert ze voor zijn neus in een monster en voor hij weet wat er aan de hand is gooit een andere leraar hem een pen toe om zich te verdedigen. Wanneer hij de dop van de pen haalt blijkt het een enorme zwaard te zijn en hij verslaat het gedrocht waarna het voor zijn ogen oplost! Wanneer hij trillend naar buiten gaat weet niemand wie mevrouw Dodds is. Er werkt geen mevrouw Dodds op school. Toch lijkt het alsof zijn beste vriend Grover er meer van af weet en hoe zit het met zijn leraar en zijn “pen”? Wanneer Percy een gesprek tussen zijn vriend en zijn leraar opvangt weet hij dat het goed mis is! Hij is in gevaar!

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint al gelijk heel spannend. Het blijft van begin tot einde zeer spannend. Zodra een stukje van het avontuur is afgerond rolt Percy weer in een nieuwe spannende situatie.
Het verhaal blijft leuk en spannend tot de laatste zin, zelfs als de ontknoping al is geweest.

Verteller

Je wordt voorgelezen door een jonge man. Ik moet altijd even wennen wanneer ik aan een nieuwe serie begin, omdat de stem van de vorige verteller nog in mijn hoofd zit. In dit geval raakte ik wel snel gewend aan deze nieuwe stem. Hier en daar vond ik zijn stem niet zo mooi passen bij de personages. Zijn stem klonk dan meer stuntelig waardoor de personage niet mooi naar voren kwam. Over het algemeen vond ik deze uitvoering van de verteller wel voldoende/ruimvoldoende.

Mijn mening

Ik heb lekker genoten van dit boek. Ik kende het verhaal al omdat ik het boek (in het Nederlands) heb gelezen. Daarnaast kende ik ook al de film en heb ik laatst  de graphic novel (in het Nederlands) gelezen.


Ik vind het verhaal zeer goed en behoorlijk spannend. Ik raad het boek dan ook van harte aan.

Zelf luister in audioboeken liever in het Engels, omdat ik dat mooier vind klinken en dan wordt mijn Engelse taal ook gelijk beter.

Met dit boek maak je op een leuke en spannende wijze kennis met beroemde namen uit de Griekse mythologie zoals Kronos, Zeus, Athena, Ares, Hades, enz.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *