Percy Jackson en de Olympiërs – De strijd om het labyrint

Titel:  Percy Jackson en de Olympiërs 4 – De strijd om het Labyrint
Title Engels: Percy Jackson and the Battle of the Labyrinth (book 4)
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller:  Jesse Bernstein
Duur van het boek: 10 uur 33 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 4 van de avonturen van Percy Jackson. Percy Jackson vertelt het verhaal aan je vanuit de “ik” vorm. Het verhaal speelt zich af in onze tijd. Percy Jackson speelt de hoofdrol. Hij is geen gewoon kind. Hij is de zoon van de god Poseidon. Hij is dus een halfgod en laat ik je vertellen dat zijn leven daardoor heel moeilijk is! Het lukt hem maar niet om een schooljaar op één school af te maken. Hij wordt voortdurend aangevallen door monsters. Ook nu weer hebben monsters het op hem gemunt. Twee empousai (bloedzuigende monsters van de godin Hecate) wachten hem al bij de start van het schooljaar op. Er zit niets anders op dan weer te vluchten naar Kamp Halfbloed.

De situatie rondom de goden wordt met de dag erger. Een totale oorlog tussen de goden en Kronos lijkt onvermijdelijk. Halfbloedkinderen en mindere goden moeten een kant kiezen.

Dan ontdekken ze een ingang van het Labyrint midden in het kamp! Dit is vreselijk! Het leger van Kronos kan zo het kamp in komen walsen. Ze hebben alleen de draad van Ariadne nodig om ze de weg te wijzen. Wanneer dat gebeurt is alles verloren! Kan Percy Jackson en zijn vrienden het noodlot afwenden?

Verhaallijn en ontknoping

De verhaallijn zoals het is begonnen in deel 1 speelt een hoofdrol in dit boek. Waar de andere boeken meer draaiden om een specifieke situatie die met behulp van een quest afgerond moest worden, draait het nu vooral om de veiligheid van het kamp met betrekking tot de aankomende oorlog. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze hulp nodig van Daedalus, de maker van het labyrint. Daarnaast speelt de zoektocht van Grover een rol. Hij is nog steeds op zoek naar de god Pan. Ook nu weer krijgen ze een quest. Tijdens de quest ontdekken ze meer over de komende oorlog en met name over de mindere goden. Waarom kiezen zoveel mindere goden en halfgoden de kant van Kronos. Wat heeft dat met de houding van de goden te maken? Het is fijn hoe dit boek een prima afronding krijgt, hoewel je weer helemaal klaar zit om verder te gaan met het avontuur. Kan Kronos tegengehouden worden?

 

Verteller

Je wordt voorgelezen door Jesse Bernstein, een jongen.  Hoewel ik zijn stem vaak stuntelig vond klinken (in de eerste twee delen) wanneer hij een personage moest voorstellen, had ik in dit deel daar helemaal geen last van. Hij wordt merkbaar beter in het spreken van de verschillende stemmen. Helemaal mooi klinkt het nog niet, maar dit klinkt al goed genoeg. Zijn voorleesstem is wel heel erg fijn om naar te luisteren. Over het algemeen vond ik deze uitvoering van de verteller wel ruimvoldoende.

Mijn mening

Het verhaal is lekker spannend. Je maakt kennis met veel mythische figuren zoals Daedalus en zijn zoon Icarus. Het verhaal van Daedalus en zijn zoon Icarus is op zich best bekend, maar wist je ook wat er daarvoor had afgespeeld tussen Daedalus en zijn neefje Perdix? Of hoe zijn verhaal verder afliep? Leuk om zo meer te leren over deze architect en uitvinder.

De schrijver weet de oude mythische figuren heel mooi te plaatsen in onze tijd. De sfinx heeft zich helemaal klaargemaakt voor de hedendaagse helden. Simpele raadsels is al lang niet meer van deze tijd! Ook de vampieren uit onze films krijgen een uitleg met betrekking tot de monsters van de goden.

Percy is weer een jaartje ouder. Meisjesproblemen staan voor de deur, maar in dit deel speelt verliefdheid nog geen serieuze rol. Er wordt alleen maar naar gehint.

Heerlijk boek om naar te luisteren. Reuze spannend! Op naar het laatste deel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book en luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *