Percy Jackson en de Olympiërs – De zee van monsters

Titel:  Percy Jackson en de Olympiërs 2 – De zee van monsters
Title Engels: Percy Jackson and the Sea of Monsters (book 2)
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller:  Jesse Bernstein
Duur van het boek: 7 uur 54 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 2 van de avonturen van Percy Jackson. Percy Jackson zit weer op school. Hij heeft een nieuwe vriend waar hij zo goed mogelijk voor zorgt. Zijn moeder is best geheimzinnig over Kamp Halfbloed. Chyron de centaur heeft gezegd dat Percy deze zomer maar beter niet naar het kamp kan gaan.
Wanneer Percy en zijn nieuwe vriend op school worden aangevallen duikt Annabeth ineens op. Ze moeten vluchten naar Kamp Halfbloed!
Het kamp is absoluut niet wat Percy ervan had verwacht. De boom die het kamp beschermde is vergiftigd. Monsters kunnen nu zomaar binnendringen. Wie is de schuldige? En wie krijgt de quest om het kamp te redden?
Het verhaal wordt verteld door Percy Jackson. Het wordt aan je voorgelezen vanuit de “ik” vorm.

Verhaallijn en ontknoping

Aan het begin krijg je een korte uitleg om een stukje kennis te krijgen die je nodig hebt als je boek 1 niet kent. Dit is ook wel fijn als je deel 1 een poos geleden hebt geluisterd en even moet inkomen.
Het verhaal is weer net zo spannend als deel 1. Er is één grote verhaallijn die begonnen is in deel 1 en nu verder gaat in deel 2. Aan het einde van dit boek wordt deze rode draad nog spannender. Je hebt gelijk zin om verder te gaan met deel 3! Wel wordt het avontuur zoals die is begonnen in dit boek netjes afgerond. Je hebt dus wel een afgerond gevoel ook al wil je graag verder gaan met het volgende boek. Of het verhaal in dit boek goed is afgelopen, tja dat is de vraag… Ik verklap niets!

Verteller

Je wordt voorgelezen door een jonge man. Op zich is zijn stem best fijn om naar te luisteren, maar zijn stem voor vrouwelijke karakters vind ik maar vreemd klinken. Ook zijn stem voor sommige mannelijke karakters klinken niet zo mooi. Wel klinken zijn stemmen voor wezens in het verhaal best goed. Over het algemeen vond ik deze uitvoering van de verteller wel voldoende/ruimvoldoende.

Mijn mening

Weer een leuk verhaal om naar te luisteren. Ik kende het verhaal al omdat ik het boek (in het Nederlands) heb gelezen. Daarnaast kende ik ook al de film. Binnenkort ga ik de graphic novel (in het Nederlands) lezen.

Ik vind het verhaal zeer goed en behoorlijk spannend. Ik raad het boek dan ook van harte aan. Ik ga natuurlijk zo snel mogelijk beginnen aan deel 3.

Met dit boek maak je op een leuke en spannende wijze kennis met de Griekse mythologie zoals Kronos, cyclopsen, Perseus, het Gulden Vlies, enz. Het is mooi hoe deze oude mythische figuren een plek krijgen in onze hedendaagse wereld. Het verhaal speelt zich in onze tijd af en dat maakt het ook weer zeer bijzonder.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book en luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *