Percy Jackson en de Olympiërs – De vloek van de Titaan

Titel:  Percy Jackson en de Olympiërs 3 – De vloek van de Titaan
Title Engels: Percy Jackson and the Titan’s Curse (book 3)
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller:  Jesse Bernstein
Duur van het boek: 8 uur 47 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 3 van de avonturen van Percy Jackson. In dit deel moeten Percy, Annabeth (dochter van Athena) en Thalia (dochter van Zeus) naar een kostschool om twee nieuwe halfgoden op te halen en veilig naar Kamp Halfbloed te brengen. Ze zijn ontdekt door Grover de sater. Deze twee kinderen zijn broer en zus en hebben geen idee dat ze kinderen van een god zijn. De monsters zijn ze al op het spoor en het wordt een zwaar gevecht. Dit is het begin van een nieuw avontuur. De goden en halfgoden hebben grote problemen. De godin Artemis is verdwenen, nieuwe gevaarlijke monsters die al in geen eeuwen op aarde zijn geweest duiken ineens weer op! Wie krijgt ditmaal de quest?
Het verhaal wordt verteld door Percy Jackson. Het wordt aan je voorgelezen vanuit de “ik” vorm.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal komt direct op gang. Het begint gelijk erg spannend. Met deze eerste spannende gebeurtenis wordt het hele verhaal op een fundament geplaatst.
Er is één grote verhaallijn die begonnen is in deel 1 en nu verder gaat in deel 3. Wel wordt in ieder boek de quest waar het op dat moment om gaat afgerond. Of de afronding steeds goed of slecht is voor de helden is een andere vraag, maar dat merk je vanzelf wel hoe verder je komt in deze serie. Na ieder boek heb je in elk geval een afgerond gevoel, ook al wil je gelijk aan het volgende boek beginnen. De ontknoping houdt het verhaallijn spannend. Net wanneer je denkt te weten welke kant het opgaat krijg je weer een nieuwe feit waar je graag meer over wil weten.

Verteller

Je wordt voorgelezen door een jonge man. Zijn voorleesstem is best fijn om naar te luisteren. In de vorige delen vond ik de stemmen die hij gebruikte voor de personages best tegenvallen. In dit deel merk ik dat hij er al wel beter in wordt. Over het algemeen vond ik deze uitvoering van de verteller wel ruimvoldoende.

Mijn mening

Ik vind het heel leuk hoe je in dit verhaal meer te weten komt over de mening van sommige goden omtrent de helden. Waarom doet de god Dionysus altijd zo vervelend tegen Percy en de andere helden? Waarom heeft Zoë Nightshade zo’n grote hekel aan mannen en reageert ze altijd zo vervelend richting Percy. Zo ontdek je samen met Percy meer over de geschiedenis van zijn zwaard Anaklysmos, “Doemtij” dat in een balpen kan veranderen. Het is mooi zoals je meer leert over de Griekse mythologie terwijl je van een verhaal geniet.

Het is bijzonder om te lezen hoe dit alles zich afspeelt op de wereld zoals wij die nu kennen, zonder dat de “gewone mensen” op de hoogte zijn. Door de mist zien mensen de dingen anders. Monsters lijken voor hen op gewone mensen.
Ook nu weer is het verhaal spannend tot en met de laatste woorden die je hoort.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book en luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *