The Spirit Clearing

Titel: The Spirit Clearing
Serie: Michael Talbot Adventures
Genre:  Fantasy, Fictie, Horror fiction
Schrijver: Mark Tufo
Verteller:  Sean Runnette
Duur van het boek: 9 uur 12 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • The spirit clearing
  • Demon Fallout

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

In het verhaal kom je onder andere de personages tegen die ook een (grote) rol spelen in vele andere boeken van Mark Tufo. In de boeken van deze schrijver speelt het bestaan van verschillende dimensies een rol. Sommige mensen horen bij elkaar en trekken in iedere dimensie naar elkaar toe. In dit verhaal (een andere dimensie dus) is Mike weer de hoofdpersoon net zoals in de vele andere boeken. Hij vertelt je grotendeels het verhaal vanuit de “ik” vorm. Hier en daar wordt een deel aan je vertelt door “de verteller”.

In twee andere verhalen van deze schrijver heb ik al gelezen dat de jongens een heftige auto-ongeluk hadden gekregen toen ze 16 jaar oud waren. In beide verhalen had Mike ze op het nippertje gered.
Dit verhaal begint bij het ongeluk, alleen had Mike een veel grotere klap gemaakt waardoor hij bewusteloos was en niet zijn vrienden kon redden. Zijn twee beste vrienden Paul en Dennis hebben het ongeluk niet overleefd. Al snel blijkt dat er iets met Mike’s oog is gebeurd. Hij ziet meer dan normaal. Zijn ogen lijken twee verschillende werelden te zien en hij ziet een schimmig figuur die de zielen van mensen komt halen en ze daardoor dood gaan.

Mike heeft moeite met het verder gaan met zijn leven. Hoewel Mike eerst een populaire quarterback was, heeft hij nu helemaal geen vrienden meer. Dan ontmoet hij Jandilyn Hollow op school. Zij reageert anders op hem dan alle andere mensen. Kan zij hem helpen verder te gaan met zijn leven? Kan liefde ALLES overwinnen? Is de zicht uit zijn verwonde oog een vloek of een zegen? Waarom heeft “De Dood” het zo op hem gemunt?

Verhaallijn en ontknoping

Vooral omdat ik de andere verhalen over de personage Mike Talbot ken was het voor mij toch wel even afwachten welke kant de schrijver op zou gaan in dit verhaal. Is Mike weer voorbestemd de held te zijn?
Zijn vrienden zijn nu wel dood. Welk effect heeft dat in zijn wereld? In de andere verhalen had hij ze heel hard nodig!
Op een gegeven moment had Mike zijn happy ending al bijna helemaal gehaald. Als ik op dat moment het verhaal had uitgezet was het boek daar heel mooi mee afgerond. Toen ik ging kijken hoe lang het verhaal nog zou duren (ik dacht nog 10 minuten) bleek dat ik nog maar op de helft zat. “Dat is niet best!” dacht ik. Er kan nog een heel verhaal afspelen in de tijd die nog rest. En ja hoor! Dat was dan ook echt het geval! De schrijver had nog een geweldige ontknoping achter de hand!

Verteller

Je wordt voorgelezen door een man. Ik vind zijn stem heel fijn en hij kan de situaties, de verschillende personages en de sfeer prachtig weergeven met zijn stem. Hij weet iedere keer de verschillende personages zeer herkenbaar te laten klinken. Omdat ik ook een aantal andere boeken van deze schrijver heb geluisterd waarin een aantal personages ook een rol hebben gespeeld, vind ik zijn uitvoering in dit boek extra knap. De bekende personages zijn zelfs heel herkenbaar met de stemmen uit de andere boeken. Over het algemeen vind ik deze uitvoering van de verteller wel zeer goed.

Mijn mening

Weer een prachtig verhaal van Mark Tufo. Ik heb naar al zijn 11 boeken van de serie Zombie Fallout geluisterd waarin ik kennis heb gemaakt met Mike Talbot in een zombie apocalyps. Daarna heb ik naar 3 delen van The book of Riley geluisterd die zich af speelt in dezelfde zombie apocalyps. Sterker nog sommige personages spelen ook een rol in Zombie Fallout.

Van Indian Hill heb ik ook al 3 boeken geluisterd. Hierbij moet Mike Talbot het opnemen tegen een “alien invasion” in plaats van zombies (duidelijk een andere dimensie).


Je zou dan haast denken dat ik in dit boek bij dimensie nummer 3 enorm in de war zal raken, wanneer dezelfde personages weer een nieuw avontuur meemaken. Niets is minder waar! Het verhaal zit goed in elkaar en hoewel het totaal anders verloopt dan in de andere boeken en het boek heel anders is opgezet wat setting betreft, vind ik het juist een waardevolle aanvulling bij mijn idee van de verschillende personages. De schrijver blijft toch trouw vasthouden aan de karakters van zijn personages en weet in dit verhaal een ander aspect van zijn personages te belichten waardoor ik juist vind dat ik ze beter snap en de situaties uit de andere boeken ook beter begrijp (hoewel ik eerst dacht dat ik alles al had begrepen).

Het maakt dus blijkbaar niet uit waar deze schrijver over schrijft. Gaat het over zombies en vampieren? Geweldig! mooi verhaal!
Aliens? Vet gaaf!
Spookverhaal? Geen probleem! Ik geniet van al zijn verhalen. Ik ben benieuwd naar zijn andere boeken. Het lijkt erop alsof ik al zijn verhalen wel leuk zal vinden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *