Silo

Titel: Silo
Engelse titel: Silo (Wool)
Genre: post-apocalyptische sciencefiction roman
Schrijver: Hugh Howey
Verteller: 
Phaedra Kwant
Verteller (Engels): Edoardo Ballerini
Duur van het boek:
18 uur
Duur van het boek (Engels): 15 uur
Meer boeken van deze Silo Trilogie / The Wool Trilogy:

Recensie: “Silo” speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar overlevenden gedwongen worden te leven in een gigantische ondergrondse stad, de Silo. Doorheen de serie ontvouwen complexe intriges, geheimen en de strijd voor overleving terwijl de personages de waarheid achter de Silo en de wereld daarbuiten ontrafelen.

Post-apocalyptische, dystopische setting

Ik houd ervan als een boek me meeneemt naar een wereld die ver verwijderd is van mijn eigen realiteit en dat is precies wat de Silo-serie doet. Deze boeken brengen je naar een post-apocalyptische aarde, waar de overlevenden in een ondergrondse plek genaamd de Silo leven. De buitenwereld is onbewoonbaar en de Silo, met zijn strikte regels en rigide hiërarchie, is alles wat ze kennen.

Bron: Apple TV serie Silo

Gedetailleerde wereldbouw

Eén van de dingen die ik echt bewonder in deze serie is de gedetailleerde wereldbouw. De schrijver, Hugh Howey, heeft deze wereld zo zorgvuldig en uitgebreid opgebouwd dat je je bijna kunt voorstellen dat je door de gangen van de Silo loopt. Elk niveau van de Silo, elk beroep en zelfs de straf voor het overtreden van de regels – alles is zorgvuldig doordacht en realistisch gepresenteerd.

Sterke, gelaagde personages

De personages in de Silo-serie zijn geen typische helden. Het zijn gewone mensen die zich in buitengewone situaties bevinden en hun reacties zijn ontzettend menselijk en overtuigend. Je ontmoet personages zoals Holston, de sheriff van de Silo en Juliette, een sterke, vastberaden vrouw die de mysteries van de Silo begint te ontrafelen. Deze personages voelen echt aan en hun verhalen zullen je zeker raken.

Mysterie

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel mysterie en intrige deze boeken bevatten. Vanaf het begin word je meegesleept in het raadsel van de Silo – waarom bestaat het? Wat is er met de buitenwereld gebeurd? En waarom is het zo strikt gereguleerd? Nog belangrijker: waarom maken de schoonmakers de lenzen van de camera’s schoon als laatste geschenk aan de mensen die ze ter dood hebben veroordeeld? Hoe meer je leest, hoe meer vragen je hebt – en dat houdt je aan het lezen.

De plot is complex en intrigerend

De plot van de Silo-serie is complex en vol wendingen. Dit is niet een verhaal waar je gewoon passief doorheen kunt bladeren – het eist je volledige aandacht en beloont je met een rijk, gelaagd verhaal dat je niet snel zult vergeten.
Bij ieder hoofdstuk, word je dieper in het web van geheimen, mysterie en intrige gewikkeld dat Hugh Howey meesterlijk heeft gesponnen. De plot is als een ingewikkelde puzzel, waarbij elk stukje informatie, elke onthulling, elke schijnbaar onbelangrijke gebeurtenis dient om het grotere plaatje te onthullen.

Bron: Apple TV serie Silo

Trilogie

Ten slotte, het feit dat de Silo-serie een trilogie is, geeft je de kans om echt in deze wereld en de levens van de personages te duiken. Elk boek bouwt voort op het vorige en tegen de tijd dat je bij het einde komt, voelt het alsof je een ongelooflijke reis hebt gemaakt.

Hier kun je een inkijkexemplaar van het boek bekijken. Misschien ben je meer een luisteraar dan een lezer? Geen probleem! Klik hier om een fragment van het audioboek te beluisteren.

Ben je een liefhebber van het beeldscherm en wil je de wereld van Silo in actie zien? De Silo-serie is beschikbaar op Apple TV. Hieronder vind je de trailer van de serie.

Get it on Apple TV

Mijn mening

Tijdens het lezen bleef ik mezelf afvragen waar het verhaal naartoe zou leiden. Er waren zoveel vragen die opdoemden terwijl ik aan het lezen/luisteren was. Is het buiten de Silo leefbaar, maar wordt dat geheim gehouden? Draait het verhaal om het leven binnen de Silo en de mogelijke corruptie of onderdrukking door de leiders?

De schrijver laat je lange tijd in onzekerheid. De toekomst is onzichtbaar; je ziet alleen wat hij op dat moment wil uitdrukken met zijn personages, wat zorgt voor een unieke leeservaring.

Het tempo ligt al vroeg hoog, wanneer de sheriff klaar staat om de Silo te verlaten. Ik was klaar om geheimen te ontdekken, om bevestigingen te krijgen. Maar dan kantelt het verhaal volledig en we keren terug naar het leven in de Silo. Het bijzondere is om via verschillende personages het verhaal te verkennen, waarbij Howey regelmatig heen en weer springt in de tijd en de perspectieven van verschillende personages gebruikt.

Dit is boek één van de serie en tot nu toe vind ik het een uniek en intrigerend verhaal. Ik ben eraan begonnen omdat mijn man me vertelde dat er een televisieserie van te zien is op Apple TV. Ik kan niet wachten om de serie te gaan kijken zodra ik klaar ben met deze boekenreeks!

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.
Bekijk meer boeken over een post apocalyptische wereld.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Silo/Wool Serie van Hugh Howey

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn webs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *