The Time Traveler’s Wife boek VS film

De vrouw van de tijdreiziger / The Time Traveler’s Wife boek VS film.

Zowel Henry als Clare vertellen dit verhaal in het boek

De vrouw van de tijdreiziger / The Time Traveler’s Wife boek VS film.

In het boek “De vrouw van de tijdreiziger” ervaren we het romantische verhaal van Henry, een tijdreiziger en Clare, zijn vrouw die hem al kent sinds haar kindertijd. Het verhaal draait om hun relatie die wordt beïnvloed door Henry’s onvoorspelbare tijdreizen. Hij kan hier niets aan doen, want hij verdwijnt spontaan uit zijn eigen tijd. Zowel Henry als Clare vertellen dit verhaal in het boek en door hun perspectieven leren we over hun frustraties, angsten, eenzaamheid en liefde voor elkaar. Het boek beschrijft op een gevoelige manier de ups en downs van een langdurige relatie.

De filmversie volgt voornamelijk Henry’s perspectief

De filmversie van “De vrouw van de tijdreiziger” met Rachel McAdams als Clare volgt voornamelijk Henry’s perspectief en vertelt het verhaal meer chronologisch dan het boek. Er is een groot verschil tussen de oorsprong van Henry’s tijdreizen in de film en het boek, waarbij de film focust op een trauma terwijl het boek uitgaat van vreugde. De film bevat minder achtergrondverhalen over Clare en Henry, waardoor belangrijke elementen van hun relatie verloren gaan.

Het boek bevat controversiële scènes

Het boek bevat controversiële scènes, waaronder raciale stereotypering, openlijke seksuele inhoud en geweld. De film vermindert deze aspecten, maar behoudt de verontrustende miskraamscènes omdat ze belangrijk zijn voor het verhaal. De film laat ook meer van Clare’s woede en frustratie zien dan het boek, waar ze voornamelijk als begripvolle vrouw wordt getoond.

Eerst het boek en dan de film

Mijn mening is dat het aan te raden is om eerst het boek te lezen voor een vollediger begrip van het verhaal en de personages. De film is een visuele interpretatie van het boek en mist belangrijke elementen die het boek zo goed maken. Rachel McAdams speelt echter goed als Clare in de film en de scènes tussen haar en Henry zijn mooi gemaakt. Maar eerlijk gezegd zou ik het bij het boek laten. De film biedt niet echt een meerwaarde.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback in het Nederlands. Engelse E-book versie in KoBo Plus gratis voor abonnees.
  • Amazon.nl: Paperback in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Boek: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *