Year one

Titel Engels: Year one
Nederlandse titel: Het begin
Genre: Urban fantasy
Schrijver: Nora Roberts
Engelse verteller: Julia Whelan
Duur van het Engelse boek: 12 uur 20 minuten
Alle boeken van de Bron / Chronicles of The One serie:

Eerst een apocalyps

Het boek “Year One” begint met een vreselijke gebeurtenis: de Doom, een dodelijke ziekte die in korte tijd een groot deel van de wereldbevolking uitroeit. De lezers worden meteen ondergedompeld in een post-apocalyptische wereld waarin mensen vechten om te overleven. Het is een wereld waarin voedsel en water schaars zijn en waarin mensen gedwongen worden om samen te werken met anderen die ze misschien niet vertrouwen. De omstandigheden zijn hard en meedogenloos, en het is duidelijk dat er weinig hoop is voor de mensheid.

Bron: Year One by Nora Roberts – Cover Reveal YouTube @StMartinsPublishingGroup

Dan een fantasy wereld

De schrijver introduceert vervolgens een fantasy-element in het verhaal. Mensen beginnen te veranderen en ontwikkelen magische krachten. Deze nieuwe krachten zijn zowel een zegen als een vloek voor de overlevenden van de Doom. Het biedt hen nieuwe mogelijkheden, maar maakt ze ook doelwitten voor degenen die hen haten vanwege hun nieuwe krachten. De schrijver weet de fantasiewereld geloofwaardig te maken door het verhaal te laten afspelen in onze eigen wereld, maar met een onverwachte wending. Het creëert een unieke sfeer en maakt het verhaal nog spannender.

Bekijk een inkijkexemplaar.

Magie en een profetie

Bron: Year One by Nora Roberts – Cover Reveal YouTube @StMartinsPublishingGroup

Een van de geweldige elementen van het verhaal is de magie die in deze nieuwe wereld aanwezig is. De magische krachten komen voort uit de gebeurtenis die de Doom heeft voortgebracht. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe problemen. Daarnaast speelt een profetie een rol in het verhaal. Het speelt nu nog een kleine rol, maar wie weet wat het volgend boek zal brengen. Al voor de apocalyps was er een voorspelling gedaan over de opkomst van “De Doom” en gedurende het verhaal schijnen mensen het een en ander te weten over “The One”, een persoon met immense krachten die de enige hoop van de mensheid zou zijn in de strijd tegen het kwaad. Dit voegt een extra laag van spanning en mysterie toe aan het verhaal.

Er dreigt overal gevaar

De boosaardige mensen, zowel gewone mensen als uncanny (mensen met speciale krachten) zijn op zoek naar “The One” en schromen niet om alles en iedereen te vernietigen die op hun pad komt. Het gevaar zit hem echter niet alleen in deze kwaadaardige personages. Ook de omgeving is vol risico’s en bedreigingen. Er zijn geen voorzieningen meer en de overgebleven mensheid moet overleven in een wereld zonder elektriciteit, stromend water of medicijnen. Bovendien is er geen hulp van buitenaf meer mogelijk, waardoor de overlevenden op zichzelf zijn aangewezen. Dit zorgt voor een constante spanning en dreiging in het verhaal.

Mijn mening

Ik vind het een zeer boeiende en originele fantasy roman. De combinatie van een apocalyptische setting met magie en mystieke wezens spreekt me erg aan. Het feit dat deze nieuwe wereld ontstaat uit de overblijfselen van onze eigen wereld geeft het verhaal een bijzondere en realistische sfeer.
Ik vind dit een zeer goed begin van een nieuwe serie en zal dan ook direct beginnen aan boek 2.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Het begin / Year one van Nora Roberts

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Ik heb het boek gekocht met 1 van mijn credits van mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *