The rise of Magicks

Titel Engels: The rise of Magicks
Nederlandse titel: De komst van de kracht
Genre: Urban fantasy
Schrijver: Nora Roberts
Engelse verteller: Julia Whelan
Duur van het Engelse boek: 14 uur 03 minuten
Alle boeken van de Bron / Chronicles of The One serie:

Een post-apocalyptische wereld met magie

Deze serie gaat over een post-apocalyptische wereld waar magie een belangrijke rol speelt. Dit maakt het verhaal uniek en interessant. De auteur weet op een meeslepende manier de wereld te schetsen waarin de personages leven en de impact van de ziekte die de mensheid heeft getroffen. Maar ook hoe magie de overlevenden heeft veranderd en hoe ze hun krachten gebruiken om te overleven en te vechten tegen een corrupte regering en anti-magische groeperingen. Het is een wereld die je als lezer wilt ontdekken en waar je in wilt blijven hangen. Let wel op: dit is deel 3 van deze serie en het is beter om bij deel 1 te beginnen.

Bron: Youtube video Of Blood and Bone, Nora Roberts van @StMartinsPublishingGroup

De revolutie “Light for Life”

Een van de meest interessante aspecten van dit verhaal is de revolutie die wordt geleid door Fallon Swift en haar bondgenoten, gewijd aan het motto “Light for Life”. In deze post-apocalyptische wereld, waar magie bestaat en mensen met magische krachten worden vervolgd door de regering en anti-magische groeperingen, is de revolutie van Fallon gericht op het creëren van veilige gemeenschappen waarin iedereen in vrede kan leven. Het is fascinerend om te zien hoe Fallon en haar bondgenoten strategieën bedenken om bolwerken van de anti-magische groepering en onderzoeksfaciliteiten van de overheid over te nemen en veilige ruimtes te creëren voor overlevenden. Door het opbouwen van gemeenschappen en het bieden van hulp aan iedereen die het nodig heeft, zowel magische als niet-magische mensen, geeft Fallon het verhaal een menselijk aspect.

© Zwaard & schild getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

De laatste strijd tussen licht en duisternis

Met dit boek komen we bij het einde van deze serie en krijgen we een epische en emotionele laatste strijd tussen licht en duisternis, waarbij alleen de hoofdpersonages Fallon, Duncan en Tonia de confrontatie met het kwaad kunnen aangaan.

Romantiek

Naast de strijd tussen licht en duisternis, speelt ook de romantiek een belangrijke rol in dit boek. De liefde tussen Fallon en Duncan wordt uitvoerig beschreven en hun liefde komt tot een hoogtepunt in dit boek. De schrijver weet op een mooie manier de romantiek te verweven met de spanning en actie in het verhaal. Het is hartverwarmend om te zien hoe deze personages, ondanks de chaos om hen heen, elkaar steunen en liefhebben. Hun liefde wordt dan ook vooral “lief” beschreven.

Wil je meer weten over het spannende einde van deze magische serie? Bekijk dan nu een inkijkexemplaar van het boek en ontdek zelf waarom dit boek een must-read is voor liefhebbers van het fantasy-genre. Laat je meeslepen in de strijd tussen licht en duisternis en ontdek de kracht van de liefde.

Mijn mening

Als lezer ben ik erg tevreden met hoe de schrijver dit laatste deel van de serie heeft afgerond. Het was een spannende en meeslepende reis om Fallon te volgen in haar missie om de mensheid te beschermen en te helpen bouwen. Ik vond het fascinerend om te lezen over de post-apocalyptische wereld waar magie bestaat en hoe Fallon samenwerkt met haar bondgenoten om de revolutie “Light for Life” te starten en te strijden tegen de regering en de purity warriors. Het boek bouwt naar een spectaculaire laatste strijd tussen licht en duisternis, waarbij de schrijver erin slaagt om de gevechten op een menselijke manier te beschrijven door zich te concentreren op de personages in de strijd. De romantische verhaallijn tussen Fallon en Duncan was een mooie toevoeging en gaf het verhaal meer diepgang. Al met al kan ik zeggen dat ik dit boek ten zeerste aanbeveel aan iedereen die houdt van een goed geschreven post-apocalyptisch verhaal met magie, actie en romantiek.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie De komst van de kracht van Nora Roberts

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Ik heb het boek gekocht met 1 van mijn credits van mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *