Of blood and bone

Titel Engels: Of blood and bone
Nederlandse titel: Vanuit het duister
Genre: Urban fantasy
Schrijver: Nora Roberts
Engelse verteller: Julia Whelan
Duur van het Engelse boek: 13 uur 42 minuten
Alle boeken van de Bron / Chronicles of The One serie:

De wereld na “The Doom

De wereld is volledig veranderd na de Doom, een apocalyptische gebeurtenis die de mensheid heeft uitgeroeid en magie heeft vrijgegeven. Magische wezens en duistere krachten zijn ontstaan en de wereld is verdeeld tussen degenen die het licht dienen en degenen die de duisternis volgen.

Bron: Youtube video Of Blood and Bone, Nora Roberts van @StMartinsPublishingGroup

Een apocalyptische wereld en magische krachten

De wereld zoals we die kennen is vergaan door een dodelijke ziekte, The Doom, die de meeste mensen heeft gedood. De overlevenden hebben te maken met een nieuwe realiteit waar magie bestaat en sommige mensen in staat zijn om deze krachten te gebruiken. Deze magie is niet altijd afkomstig van het licht. Het kan ook duister zijn. Degenen die ermee geboren zijn, worden vaak vermoord of gevangen genomen door verschillende groepen. In deze apocalyptische wereld moeten de hoofdpersonen zien te overleven terwijl ze hun magische krachten leren beheersen en hun lot ontdekken in een wereld vol gevaar en duisternis.

Volwassen worden en verantwoordelijk zijn

Fallon is de centrale figuur in dit boek en we zien haar groeien en evolueren als personage. Haar keuzes en verantwoordelijkheden als “The One” worden steeds zwaarder naarmate het verhaal vordert. Ze moet leren om haar krachten te beheersen en in te zetten om anderen te beschermen en te helpen en daarnaast moet ze ook haar eigen angsten en twijfels overwinnen. Haar liefde en zorg voor haar familie blijft de drijvende kracht achter haar acties en beslissingen. Ze wordt geconfronteerd met allerlei emotionele uitdagingen en haar karakter wordt uitgebreid uitgewerkt. Langzaam maar zeker wordt ze een jonge dame die weet wat ze wil en bereid is om ervoor te vechten.

© Zwaard & schild getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Tweestrijd tussen goed en kwaad

Een ander belangrijk thema in het boek is de tweestrijd tussen goed en kwaad. Fallon, als The One, staat aan de kant van het goede en vecht tegen de duistere krachten die de wereld bedreigen. Ze zal het moeten opnemen tegen verschillende groeperingen zoals de regering die de magie van mensen wil controleren en hen wil gebruiken als wapen. Dan zijn er ook de Purity Warriors, fanatieke mensen die erop uit zijn om alle mensen met magische krachten uit te roeien, omdat ze deze als zondig beschouwen. Ze hebben hun eigen agenda en doen er alles aan om hun doel te bereiken, zelfs als dit betekent dat ze hun eigen mensen moeten opofferen. Aan de andere kant zijn er de Raiders, die zonder pardon mensen overvallen, beroven en vermoorden. Deze groeperingen maken de strijd tussen goed en kwaad nog complexer en zorgen voor meer spanning en avontuur in het verhaal.

Magische elementen

Een ander interessant aspect van het boek is de manier waarop magie wordt gepresenteerd en gebruikt. Fallon bezit bijzondere magische krachten, waaronder de gave van genezing en het controleren van vuur. Haar krachten zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal en spelen een grote rol in de strijd tegen het kwaad. De manier waarop de magie wordt beschreven en gebruikt is fascinerend en houdt de lezer geboeid. Ook wordt er in het boek gesuggereerd dat er nog andere soorten magie bestaan, waardoor het verhaal nog meer diepte krijgt en de lezer nieuwsgierig maakt naar wat er nog meer ontdekt zal worden in de volgende boeken.

Bekijk een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg van deze serie met een interessant verhaal in een boeiende post-apocalyptische wereld vol magie. De schrijfster weet de personages tot leven te brengen en emoties over te brengen, waardoor je als lezer betrokken raakt bij hun strijd. Het verhaal richt zich vooral op Fallon en haar ontwikkeling als The One, met genoeg actie en avontuur om je aandacht vast te houden. De thema’s van keuzes maken, volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen zijn goed uitgewerkt en geven het verhaal diepgang. De strijd tussen goed en kwaad en de verschillende groepen in de wereld maken het geheel interessant en zorgen voor de nodige spanning. Kortom, als je van magische avonturen en post-apocalyptische werelden houdt, is deze serie zeker een aanrader. Maar dan is het wel beter om eerst deel 1, Year One, te lezen, want anders mis je heel veel informatie.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands.
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Vanuit het duister / Of blood and bone van Nora Roberts

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Ik heb het boek gekocht met 1 van mijn credits van mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *