Oracle

Titel: Oracle
Genre: Horror
Schrijver: Andrew Pyper
Verteller: Joshua Jackson
Duur van het boek: 9 uur 20 minuten
Alle boeken van deze Oracle serie:

Ontmoet de man die als kind in een horrorhuis woonde.

Oracle van Andrew Pyper

Het verhaal begint heel bijzonder. Het vertelt over een gezin die vroeger claimde in een horrorhuis te wonen. Ze werden belaagd door een entiteit die door hun zoontje “Boneman” werd genoemd. Toen vervolgens een meisje uit hun buurt verdween beweerden ze dat de Boneman het had gedaan. Nu jaren later geeft de vrouw toe dat het allemaal nep was. Hun zoontje kwam met het verhaal over de Boneman en zij hebben als gezin zijn verhaal gebruikt en zwaar aangedikt in de hoop dat ze er rijk mee konden worden.
Inmiddels is het jongetje, Nate Russo, een man geworden. Als kind werd hij iedere avond en nacht belaagd. Wanneer hij op de bank zat, greep de Boneman hem bij zijn voet om hem mee te sleuren en iedere nacht kwam de Boneman naar zijn kamer. Uiteindelijk had hij een “gave” gekregen van deze oude man. Wanneer hij iemand aanraakt spreken de dode mensen tot hem. Ze laten hem beelden zien van wat zij zagen. Soms vangt hij beelden op van de persoon zelf. Je begrijpt natuurlijk dat deze man liever geen mensen aanraakt. De gevolgen van een aanraking zijn erg groot en vooral heel zwaar voor hem persoonlijk.

Hoe stop je een seriemoordenaar die al dood is?

Bron: YouTube trailer Oracle van Andrew Pyper

Nate is onderdeel van een FBI team bestaande uit twee FBI agenten en hijzelf. Ze worden ingezet om verdwenen mensen te vinden met zijn gave. In dit geval gaat het om slachtoffers van de Boneman. Tot nu toe lukt het iedere keer om de slachtoffers te vinden, maar ze zijn steeds te laat en vinden alleen hun lijken. En nu heeft hij weer toegeslagen.

Kat en muis spel met een geest

De Boneman heeft een soort eindspel in de planning voor Nate. Nate weet één ding heel zeker: de Boneman weet mannen te beïnvloeden om vrouwen en meisjes te ontvoeren en te vermoorden. Hij geniet van Nate’s wanhoop wanneer hij weer faalt en weer een lijk opgraaft. Ditmaal zet Nate nog meer op het spel om eindelijk eens een slachtoffer levend te vinden. Maar wie is ditmaal de menselijke dader? Tot nu toe vonden ze de daders pas achteraf. Geen van de mannen zeiden ook maar één woord over de Boneman, maar Nate wist zeker dat ze door hem ertoe zijn gezet en begeleid.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel een aanrader. Het is een spannend verhaal met een geest als seriemoordenaar. Natuurlijk probeer je in het verhaal de menselijke dader te vinden. Eén van de personages heeft de ontvoering gepleegd en is ditmaal de moordenaar, maar wie is het?
Om dat te ontdekken zal Nate zijn eigen kinderangsten onder ogen moeten zien. Wie is de Boneman? Wat kan hij ontdekken over het huis? Ik vond het verhaal best goed en zeer spannend. Het is een goed begin van deze serie, maar ik vond het wel een beetje voorspelbaar.
Aan het einde blijf je nog wel met enkele vragen zitten, maar hopelijk pakt de schrijver dit op in deel 2. Op dit moment kan ik die ook gratis luisteren met mijn Audible abonnement.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Oracle van Andrew Pyper

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *