PS Ik haat je

Titel: PS Ik haat je
Genre: Romance
Schrijver: Nicole Schelling
Verteller: 
Lotte Horlings
Duur van het boek: 
6 uur 57 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van PS Ik haat je

Dit is een liefdesverhaal die in eerste instantie lijkt op een from enemies to lovers verhaal, maar de schrijver zelf maakt in haar verhaal duidelijk dat dit niet het geval is. Dit verhaal speelt zich af in Scheveningen en wordt in het begin verdeeld in twee tijden: heden en verleden.
In het verleden ontdekken we hoe Tamara haar hele middelbare schoolleven vreselijk is gepest door Lukas. Deze jaren van haar leven zijn door zijn pesterijen van haar afgepakt. Zo heeft ze zich prachtig opgemaakt en aangekleed voor het eindfeest, om alles weer uit te trekken en vroeg naar bed te gaan. Ze kon zijn pesterijen die avond gewoonweg niet aan. In het heden merken we hoe erg de littekens van deze pesterijen zijn. Wanneer tijdens haar werk een man zich aan haar voorstelt met de naam Lukas, raakt ze al behoorlijk van streek.
En over wie gaat de romance in dit boek? Je raadt het al. Tamara en Lukas! Natuurlijk gaat dit niet zomaar van een leien dakje, want hij heeft behoorlijk wat goed te maken.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik kon gedurende het hele boek maar niet op één lijn komen met Tamara. De schrijver heeft aan het begin van het verhaal zo goed geschreven hoe erg de pesterijen waren. Ze kan heel goed emoties en daden in een verhaal overbrengen. Daardoor kreeg ik een enorme hekel aan deze fictieve pestkop. Toen Tamara hem daarna na al die jaren weer zag kon ik me niet inleven in het feit dat ze niet verder kon zien en denken dan hoe “lekker” hij eruit zag. Misschien is het wel mogelijk dat iemand zo gruwelijk gepest wordt en toch later van die persoon kan houden, maar dat moet je dan zo ervaren, maar ik (die me zelfs in verhalen met zombies, vampiers en andere wezens kan inleven) kan dit gewoonweg niet geloven. Op mij komt het over als geestelijk misbruik. Dan zit je in een relatie met een man die je geestelijk heeft mishandeld.
Tegelijkertijd wil ik wel aangeven dat ik vind dat de schrijver emoties en situaties goed over kan brengen in haar verhaal. Ik wilde echt in het verhaal geloven, omdat ze het verhaal wel mooi aankleedt. Ze heeft ook sensuele situaties in haar verhaal verpakt. Maar gedurende het hele verhaal kwam mijn brein en hart in opstand. Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. De hele tijd maar blijven stilstaan bij hoe “lekker” hij is verandert voor mij niets aan de situatie.

Ik vind dit boek 2 van de 5 sterren waard.
Heb je zin in een enemies to lovers romance verhaal? Deze drie boeken kan ik van harte aanraden:

Bekijk meer romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie PS Ik haat je van Nicole Schelling

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *