Op losse schroeven

Titel: Op losse schroeven
Engelse Titel: The Honey-Don’t List
Genre: Romance, feel-good, enemies to lovers
Schrijver: Christina Lauren
Verteller: 
Patti Murin, Jon Root
Duur van het boek: 
7 uur 29 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Op losse schroeven

Dit verhaal wordt verteld door een mannelijke en vrouwelijke verteller. Het is een luchtig, feel-good romance verhaal die we deels voorgeschoteld krijgen vanuit een politieverhoor.
Het verhaal gaat over Carey Duncan en James McCann. Ze werken allebei voor een beroemd stel die erg succesvol zijn bij het verbouwen van huizen. Carey is de persoonlijke assistente van Melissa en James is een bouwkundig genie, maar in werkelijkheid doet hij alleen maar taken van een persoonlijke assistent voor Rusty Tripp (de man van Melissa).
Carey en James kunnen elkaar niet uitstaan. James vindt zichzelf een genie en zijn beroep is enorm belangrijk, terwijl Carey alleen maar een persoonlijke assistente is. Op haar beurt zit Carey hem steeds te jennen, omdat hij dezelfde taken doet als zij en hij nog geen enkele bouwkundige taak heeft gedaan.

Terwijl “De Trips” op het punt staan om de volgende succesvolle stap in hun carrière te maken ontstaan er grote problemen. Rusty wordt betrapt met een andere vrouw en Melissa kan hem wel schieten!
Dit probleem mag niet uitlekken, want ze hebben net een boek uitgebracht over hoe geweldig hun huwelijk is en geven volop huwelijksadvies in hun boek. Als bekend wordt hoe slecht hun huwelijk is en hoe slecht ze het doen, wat de opvoeding van hun kinderen betreft, zal hun carrière een flinke deuk oplopen.
Het is aan Carey en James om het stel in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze harmonieus en zeer liefdevol over komen. Dat is een zware kluif, want ze zijn steeds op weg ter promotie voor hun boek. Met z’n allen reuzegezellig in een bus zitten en vervolgens liefdevolle emoties uitstralen is een lastige opdracht. Eén ruzie, één uitspatting van woede en het publiek zit erbovenop met hun mobiele telefoons voor een trending post op social media.

Ondertussen valt er genoeg te ontdekken, want Carey is zeer belangrijk voor de Trips. Ze werkt er al sinds haar zestiende en ze zouden nergens zijn zonder haar.
Iedere dag wordt de spanning tussen de Trips steeds erger en wachten we op de reden van het politieverhoor, terwijl de spanning tussen James en Carey juist steeds romantischer wordt.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Het is erg fijn om dit verhaal zowel vanuit de man als de vrouw te horen. Dat voegt best veel toe aan de beleving van het verhaal.

Mijn mening

Ik vind dit een leuk verhaal. Ik beoordeel dit verhaal zo positief, omdat het heerlijk feel-good is en als je lekker wil genieten van een vrolijk verhaal en een nieuwe liefde, dan is dit boek daar zeer geschikt voor, maar het is wel belangrijk om te weten dat dit een luchtig verhaal is.

En dan de minpunten:
Ik vind de personage Carey niet echt geloofwaardig uitgewerkt. Ze heeft zich vanaf haar zestiende aan haar werkgevers onderworpen en heeft zich al die tijd door hen laten uitbuiten. Nu neemt ze zich voor om assertiever te worden en voor zichzelf op te komen en ineens slaan bij haar alle stoppen door en is ze zelfs zeer gedurfd in haar nieuwe liefdesleven en komt ze over als een natuurgeweld. Dat rijmt niet echt met elkaar.
Ook het einde komt niet helemaal geloofwaardig over. Ik denk dat de ongeloofwaardigheid hier en daar voor veel verschil van mening kan zorgen wat dit boek betreft.
Het politieverhoor voegt niet zoveel toe aan het verhaal, maar vind ik juist afleidend.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer feelgood boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis voor abonnees in Kobo Plus) in het Nederlands.
  • Storytel: Engelse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse E-book versie. Engelse luisterversie en E-bookversie.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *