Uprising

Titel: Uprising
Genre: apocalyps, SHTF fictie
Schrijver: Chris Harris
Verteller: 
Neil Hellegers
Duur van het boek: 6 uur 30 minuten
Alle boeken van deze Burning Skies Serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Uprising

Deze serie is geschreven door verschillende auteurs en gaat over een grote aanval op de VS, waardoor het land volledig in chaos wordt gegooid net als bij een apocalyptische wereld. Dit boek gaat over hoe de wereld uiteindelijk reageert op deze grote aanval en bezetting van een land en de gevolgen ervan.
De Amerikanen hervinden een moment van adempauze en beginnen in opstand te komen tegen hun vijand en onderdrukkers.

Dit verhaal gaat vooral over de wijze waarop de bevolking en wat er nog over is van de regering en militairen hun krachten bundelen om hun land met hand en tand te verdedigen. Enkele wereldleiders, waaronder de president van Rusland bundelen hun krachten en schieten de VS te hulp, omdat ze vinden dat ze China niet ongestraft een land kunnen laten innemen. Als niemand verzet biedt, zullen ze waarschijnlijk zelf de volgende keer aan de beurt zijn!
We krijgen vooral besluitvormingen en denkwijzen achter de grote besluiten in dit verhaal en we volgen een tegenaanval die uitgevoerd wordt door verschillende landen. Daarbij krijgen de Russen een heldenrol terwijl ze de kersverse president proberen te redden en toegang hebben tot wat er nog rest van de verdediging van de VS.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Het is niet altijd duidelijk wie er aan het woord is. Soms spreken de Chinese legerleiders of soldaten met een Amerikaans accent.

Mijn mening

Dit boek laat de nadelen van meerdere schrijvers aan één serie zien. Ten eerste valt het op dat de personages niet meer overeenkomen met hoe ze waren in de eerste twee boeken. Ze reageren anders dan ze eerst zouden doen. Alsof ze een andere persoonlijkheid hebben gekregen. Verder beperkt de schrijver de rol van deze personages tot een minimum. Het komt op me over alsof deze personages, die ik al twee boeken lang heb gevolgd, geen waardering krijgen van de schrijver. Ze spreken te weinig tot zijn verbinding, terwijl de nieuwe personages die hij ten tonele brengt meer zorg en aandacht krijgen van de schrijver in dit verhaal.
Verder legt deze schrijver vooral nadruk op hoe moedig Amerikanen zijn en hoezeer de Chinese machthebbers de plank keer op keer mis slaan in hun drang naar de overwinning. Er gaat veel aandacht naar allerlei gevechtssituaties met dringende besluiten die genomen moeten worden en dit gaat ten koste van een goed verhaal met leuke personages.
Ik heb daarom ook besloten om met deze serie te stoppen. Dat vind ik best jammer, want ik was tevreden over de start van deze serie. Het was best bijzonder en misschien kan de volgende schrijver nog wat van deze serie maken, maar ik wil het niet meer opbrengen na dit boek.

Dan probeer ik ook nog eens mijn best te doen om niet te zeuren over de geloofwaardigheid van deze serie. De hele wereld wordt gevoed door de VS en verhongert als het land in chaos is? Rusland die zo hulpvaardig is en aan de andere wereldleiders vraagt wat te doen met hun drang tot overname wanneer ze China gaan aanvallen? Alsof ze China zullen aanvallen!

Ik vind dit boek 2 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer apocalyps boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Uprising van chris Harris, Burning Skies serie

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *