The Fall

Titel: The Fall
Genre: apocalyps, SHTF fictie
Schrijver: Devon C. Ford
Verteller: 
Neil Hellegers
Duur van het boek: 6 uur 40 minuten
Alle boeken van deze Burning Skies Serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The Fall

Dit verhaal gaat over een grote aanval op de VS, waardoor het land volledig in chaos wordt gegooid.
Een militaire beweging is al jaren aan de gang om de macht van het land over te nemen. Ze weten al jaren onder de radar van de nationale beveiliging van het land te blijven en ze zijn er nu helemaal klaar voor om een coup te plegen. Wanneer er ineens bommen beginnen te vallen ontdekken ze wat hun aanval mogelijk heeft gemaakt en hoe kwetsbaar ze het land hebben gemaakt voor een grootschalige aanval en invasie van buiten.

Hoewel we dit verhaal vanuit verschillende personages krijgen aangeboden, volgen we vooral de personage Cal. Cal is op vakantie vanuit Engeland. Dit had zijn huwelijksreis moeten zijn, maar zijn leven krijgt een nog dramatischer wending, wanneer een bom in zijn buurt ontploft, hij door een taxi wordt aangereden en vervolgens een helikopter vlak naast hem neerstort.

Dit verhaal gaat over deze aanval op Amerika (VS) en hoe het land en de bevolking in totale chaos terecht komt.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Goed begin van deze serie. De personages worden op een prima wijze aan je voorgesteld. Hoewel er behoorlijk wat personages aan het woord komen, blijft het verhaal toch overzichtelijk.
Tot nu toe zijn alle personages ook best acceptabel. Of ze het land verdedigen of aanvallen, de schrijver geeft al zijn personages een eerlijke behandeling en schildert ze niet af als “goed” of “slecht”.

Het begin zou je als traag kunnen ervaren. Je hebt eerst de hoofdpersonage Cal en de geheime beweging die het land gaat aanvallen. Het duurt even totdat je echt volop in alle actie zit. Ik vond dat op zich niet erg, omdat ik Cal wel erg bijzonder vond als personage. Hij is chagrijnig, voelt zich altijd boos en toch probeert hij de wereld te laten zien hoezeer hij van het leven geniet.

In dit boek valt het land in totale chaos en eindigen we wanneer de volgende fase van de aanval begint. Hopelijk weet deel twee van deze serie deze start vast te houden en spannend uit te breiden.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer apocalyps boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie The Fall van Devon C Ford, Burning Skies serie

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *