Purple hearts boek en film, wat is leuker?

Ik heb het boek Purple hearts geluisterd als luisterboek in het Engels. Laatst kwam ik de film op Netflix tegen en daarom heb ik eerst het boek geluisterd en gelijk daarna heb ik de film gekeken op Netflix. Nu is de grote vraag: wat vond ik leuker? Het boek of de film?

Ik vind het boek leuker dan de film, maar het scheelt niet veel. Ik geef het boek 3.5 van de 5 sterren en de film krijgt van mij 3 van de 5 sterren.

Het verhaal verloopt vrijwel hetzelfde met hier en daar wat begrijpelijke verschillen. Er is wel één groot verschil en dat is dat er geen nieuwe liefde is in de film. Het leven van Cassie verloopt daarmee heel anders in de film dan in het boek en dit voelt minder frustrerend, want de situatie is al ingewikkeld zat. In het boek krijg je meer mee van Cassies dagelijkse leven. Haar vriendschap met haar beste vriendin en de moeite die ze in het succes van haar band stopt is heel anders. Als je meer mee wil krijgen van de sfeer in haar leven dan zou je naast de film ook het boek kunnen lezen, maar eerlijk gezegd mis je niet zo heel erg veel als je alleen de film kijkt. Het wordt allemaal alleen net iets anders uitgewerkt, zonder veel grote verschillen.

Terwijl ik dit schrijf kan je het boek bij Nextory gratis als luisterboek en E-book in het Engels lezen/luisteren met de actie van 1 maand gratis uitproberen. Als je de code Jufjannie40 gebruikt krijg je zelfs 40 dagen (in plaats van 30 dagen) gratis als proefperiode.
Bij Storytel kan je als proefperiode 14 dagen gratis het boek lezen en luisteren (in het Engels).

Bekijk de trailer van de film hieronder.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *