Oh la la Mila

Titel: Oh la la Mila
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Niki Smit
Verteller: 
Tara Hetharia
Duur van het boek: 
5 uur 15 minuten
Alle boeken van deze 100% Mila serie:

 • 100% Mila 
 • Oh la la Mila 

Alle boeken van deze Oh la la serie:

 • Oh la la Mila 
 • Komt uit in 2022

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Oh la la Mila

Dit boek is deel 2 van een serie over Mila. Het is ook gelijk boek 1 van de nieuwe Oh la la serie van Niki Smit. Je kan dit boek prima los lezen. Zelf ken ik deel 1 100% Mila ook nog niet en ben dus met dit boek begonnen. Dit verhaal gaat over de verkering van Mila met Nino. In het boek 100% Mila lees je hoe ze verliefd op elkaar werden. Ook speelt Marc Jacobs een rol in dit boek en het is duidelijk dat Mila hem in boek 1 heeft ontmoet. Wil je dus op de hoogte zijn van alles in het verhaal dan raad ik je aan eerst deel 1 te lezen/luisteren.

Dit verhaal gaat over de zomer van Mila in Parijs. Haar beste vriendinnen zijn op vakantie, haar vader is te druk met zijn werk om leuke dingen met haar te kunnen doen. Alleen haar vriendje Nino, een beroemde zanger, heeft tijd om er een leuke vakantie van te maken met haar. Er is alleen één probleem. Niemand weet dat ze verkering hebben, want hij heeft dat al die tijd geheim moeten houden en nu wordt het probleem alleen nog maar groter, want als PR stunt doet hij mee aan een datingprogramma: The Bachelor Junior. Mila zal nu online moeten toezien hoe prachtige meiden aan hem hangen, haar droomvakantie met hem doorbrengen en hem proberen te zoenen! Natuurlijk is dat niet al te best voor je relatie en zo dreigt haar zomer geheel in het water te vallen door liefdesverdriet. Maar Mila zou Mila niet zijn als ze niet haar rug recht kan houden, haar kin omhoog en het beste uit iedere dag kan halen. Ze ontmoet Taylor Swift en weet een belofte van Taylor Swift te krijgen dat ze zal overwegen een jurk van Mila bij een evenement te dragen. Mila heeft talent voor het ontwerpen en maken van haar eigen kleding. Gelukkig kan ze Marc Jacobs bellen wanneer ze advies nodig heeft en ze kan zijn hulp en advies nu heel goed gebruiken. Dit wordt de kans van haar dromen! Ze volgt een zomercursus op een naaischool in Rue Cambon om zichzelf te verbeteren en werkt ondertussen aan haar jurk voor Taylor Swift. Het wordt erop of eronder deze zomer voor Mila.
Dit verhaal biedt veel modeliefde, modeontwerpen, gave outfits, liefdesperikelen en TikTok dromen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek, luister naar een fragment uit het boek of bekijk in de korte video hieronder enkele illustraties uit het boek met beelden die te maken hebben met het verhaal (zoals de eigenzinnige kat van Taylor Swift).

Te koop bij Bol.com. Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Zo nu en dan vind ik de verteller de personage stemmen een beetje over dramatiseren.

Mijn mening

Ik ken deel 1 van deze serie nog niet, maar ik vond dit boek wel erg leuk. Het is een leuk boek voor tieners vanaf 14 jaar die heerlijk wegdromen van knappe celebs zoals Justin Bieber en Taylor Swift.
Het is een leuk verhaal over een verkering waarbij het zeker geen rozengeur en maneschijn is, terwijl ze wel allebei het liefste samen willen zijn.

Zoenen komt vaak aan bod in het boek aangezien Mila erg verliefd is op Nino, maar er wordt ook gesproken over het feit dat je niet zomaar met iemand moet zoenen omdat je verliefd bent. In het verhaal wordt uitgelegd dat je met de juiste persoon kan voelen dat je wil zoenen. Als je dat gevoel niet hebt, dan moet je zeker niet zoenen!

Het is leuk hoe de schrijver beschrijft dat één van de vriendinnen van Mila op slag verliefd wordt op een meisje die ze ontmoeten. Ook wordt snel gedacht dat Mila een overdreven fan is die zich wijsmaakt dat ze een relatie heeft met een beroemde zanger. Gelukkig heeft ze een vriend die haar wel begrijpt, want hij weet ook zeker dat hij en Justin Bieber voor elkaar zijn voorbestemd.

Ik vind het fijn dat dit boek niet alleen meisjes beschrijft als modeliefhebbers. In de naaicursus die Mila volgt, ontmoet ze twee jongens die er ook werken aan hun modedromen. Het is wel jammer dat hun rol zo piepklein is in dit verhaal.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Hardcover, E-book en luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands
 • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Een gedachte over “Oh la la Mila

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *