Het geheim van de Schaduwgruw

Titel: Het geheim van de Schaduwgruw
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: 
Thomas Taylor 
Verteller:
Mathew Horne
Duur van het boek: 
6 uur 36 minuten
Alle luisterboeken uit deze Owee aan Zee
(Eerie-on-Sea) serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Het geheim van de Schaduwgruw

Dit is deel 3 van een serie over de avonturen van Herbie Citroen in het stadje Owee aan Zee. Net als in de vorige boeken heeft Herbie ook nu weer te maken met een mysterie. Twee inwoners van het stadje zijn plotseling verdwenen. En dat terwijl er een vrouw zich aandient die zegt dat ze zijn tante is. Waarom gebeurt dit allemaal zo vlak voor Gruwelavond? Dit is de avond dat een poppenspeler een lantaarn aansteekt om schaduwen tevoorschijn te toveren om de Schaduwgruw weg te houden van de inwoners!
Herbie en Violet zijn twee vrienden zonder ouders. Violet woont in de Oweese leesapotheek, een soort boekwinkel, bij Jenny. Jenny is de eigenaar van de leesapotheek en zij heeft Violet een thuis geboden. Herbie woont in een hotel. Hij is de gevonden-voorwerper van het hotel sinds de dag dat hij in een krat met citroenen is aangespoeld. Het is zijn taak om de eigenaren van de gevonden voorwerpen op te sporen. Hij zelf is een soort van gevonden voorwerp, want hij hoopt nog steeds de ouders te vinden die bij hem horen. Hetzelfde geldt voor Violet. Hij heeft haar beloofd te helpen haar ouders te zoeken.
Dit verhaal gaat over de geschiedenis van de Schaduwgruw en de schaduw van een grijzende man met hoorns op zijn hoofd die Herbert overal ziet opduiken. Wat heeft deze schaduw met de verdwijning van Jenny te maken? En is de vreemde vrouw werkelijk de tante van Herbie? Wat heeft Herbie meegemaakt waardoor hij in een krat met citroenen is aangespoeld en wat heeft het met deze vreemde stad te maken?
Het boek is best wel dik en heeft een harde kaft. Zo nu en dan kom je kleine illustraties bij het begin van een nieuw hoofdstuk tegen. Ook eindigt elk hoofdstuk met een kleine illustratie van de Schaduwgruw. Het verhaal heeft veel tekst, maar het leest wel makkelijk weg. Je kan het boek in één dag uithebben als je graag een paar uur leest.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek van het boek of bekijk in de korte video hieronder een trailer van het boek (in het Engels).

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Deze verteller doet het ruimvoldoende.

Mijn mening

Weer een leuk avontuur over deze wonderlijke stad. Ook nu weer krijgen we een mysterie die Herbie zal moeten oplossen. Dit boek wordt net als de voorgaande boeken prima afgerond, maar het leven van Herbie en Violet blijft wel enorm spannend. Het is duidelijk dat er nog meer boeken met nog meer monsterlijke mysteries zullen komen voordat we ontdekken hoe het nu zit met Herbie en wat hem is overkomen. Het is leuk dat de mysteries steeds te maken hebben met vreemde legendes van het stadje Owee aan zee.
Deze serie is leuk voor kinderen vanaf 9 jaar en biedt leuke mysteries over legendes van monsters. De verhalen spelen zich af in een vreemd stadje met bijzondere personages. Het stadje wordt beschreven als een spookachtig decor. Het is niet eng, maar wordt gewoon spookachtig beschreven (zoals ook te zien in de video hierboven). De hoofdstukken zijn kort en maakt dat dit boek en ook de andere boeken van deze serie handig zijn als voorleesboek. Verder is deze serie lekker origineel. De invalshoek van het mysterie van Herbies verleden, zijn werk als gevonden-voorwerper en dan het vreemde stadje vol bizarre inwoners en monsters maakt deze serie anders dan de meeste kinderboeken.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *