Lang en gelukkig

Titel: Lang en gelukkig
Engelse titel: Happily Ever After
Genre: Young Adult, romance
Schrijver: Kelly Oram
Verteller: 
Kirsten Leigh
Duur van het boek: 
12 uur 9 minuten
Alle boeken van deze Cinder & Ella serie:

  • Cinder & Ella
  • Lang en gelukkig

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Lang en gelukkig

Dit is deel twee van de serie Cinder & Ella. Deel 1 was heerlijk geëindigd, maar natuurlijk was het dan nog geen einde verhaal. In dit boek lezen we hoe het verder gaat. Als je boek 1 nog niet kent, dan raad ik je van harte aan om eerst boek 1 te lezen/luisteren voordat je aan boek 2 begint en/of hier nog verder leest.
Ellamara en Bryan zijn nu officieel een stel, maar er valt samen nog het een en ander te overwinnen. Nu Ella voor een beroemde vriend heeft gekozen verandert er veel in haar leven en de paparazzi gunt haar niet bepaald de tijd om even te wennen aan haar nieuwe situatie. Iedereen wil alles weten over hun relatie en wie zij is. Natuurlijk hebben mensen ook hun mening over haar uiterlijk. Dit verhaal gaat vooral over hoe Ella grip probeert te krijgen op haar nieuwe leven. Sinds haar ongeluk zijn veel nare dingen gebeurd en ze heeft nog niet de tijd gehad om haar leven op een rijtje te krijgen. In dit boek gaat ze daar dus aan werken. Ze is dolgelukkig met Bryan, maar ze is niet van plan zich te laten onderhouden door hem. Ze wil op eigen benen leren staan voordat ze eraan toe is om samen evenwaardig door het leven te gaan. Het is duidelijk dat hij graag met haar de volgende stap zou willen maken. Het liefst wil hij met haar samenwonen, trouwen en aan een eigen gezin beginnen, maar zij is nog bezig volwassen te worden. Ze wil de overgang naar “volwassen” zijn in een eigen tempo beleven. 
In dit verhaal gaat het vooral over haar relatie met Bryan door de wijze waarop ze naar zichzelf kijkt. Ze vindt zichzelf misvormd en dat staat haaks tegenover haar zelfverzekerdheid die ze normaal heeft. Normaal gesproken laat ze zich niet in een hoekje drukken, maar omdat ze zichzelf zo lelijk vindt, kan ze niet begrijpen of geloven dat Bryan haar lichaam mooi kan vinden. In dit verhaal moet ze van haar eigen lichaam leren houden en waarderen dat ze haar ongeluk, de dood van haar moeder en alle pijnlijke momenten daarna heeft overleefd. Verder gaat het ook over haar familie. Haar relatie met haar vader is niet bepaald geweldig en de start met zijn stiefdochters en nieuwe vrouw was ook niet wat je iemand toe zou wensen.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com. (Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. De stem voor Ella en voor Bryan doet ze prima. Het is leuk dat ze zo nu en dan een Bostons accent probeert bij enkele woorden zoals “car” en “scars”, maar eerlijk gezegd valt het dan juist nog meer op dat ze geen Bostons accent heeft.

Mijn mening

Ik vind deze serie een absolute aanrader. Ook dit boek biedt een heerlijk verhaal als vervolg van de liefde van Cinder en Ella (Bryan en Ellamara). Normaal gesproken gaat deel twee van een liefdesverhaal over alle problemen in een relatie en hoe het toch niet lijkt te werken, maar de schrijver pakt het hier perfect aan. Hun liefde is episch, dat werkt gewoon en ze passen prima bij elkaar, maar de problemen die ze in dit verhaal moeten overwinnen, kunnen ze samen aanpakken en samen het hoofd bieden. Zeer lieflijk en romantisch. In dit verhaal gaat het er ook vooral om dat Ella nog lang niet klaar is om seks te hebben. Ze kan het niet opbrengen om haar lichaam vol met littekens aan Bryan te laten zien. En ja, ze is preuts opgevoed, maar haar onzekerheid over haar uiterlijk is het grootste probleem. Bryan is in dit verhaal het toonbeeld van wat je van je geliefde mag verwachten. Hij wacht rustig en geduldig en is blij met hoeveel of hoe weinig ze met hem wenst te delen. Hij heeft zich voorgenomen dat het vooral gaat om haar helpen en wat zij nodig heeft. Zijn eigen behoeften plaatst hij opzij om haar te kunnen helpen ontwikkelen. Dit verhaal laat jonge vrouwen zien wat ze mogen verwachten aan hoffelijkheid van een jonge man. Geen gezeur over zijn eigen behoeften en geen druk om toch zijn zin te krijgen wat seks betreft. Dit verhaal is heerlijk Young Adult, zeer romantisch en geeft een goed voorbeeld aan jonge vrouwen. Op zich zal ik niet verbaasd zijn als er ergens in de toekomst nog een deel 3 zal komen. 

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *