Het geheim van de Malamander

Titel: Het geheim van de Malamander
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Thomas Taylor 
Verteller: Alfie Allan
Duur van het boek: 5 uur 5 minuten
Alle luisterboeken uit deze Owee aan Zee
(Eerie-on-Sea) serie:

Het verhaal van Malamander

Dit is deel 1 van een kinderboekenserie over bijzondere gebeurtenissen in Owee aan Zee. In Owee aan Zee lijkt alles mogelijk. Je kan er pratende katten tegenkomen, je kan naar de leesbibliotheek gaan waarbij de boeken jou als lezer uitkiezen en er schijnt daar een zeemonster te leven: Malamander!
Dit verhaal gaat over het avontuur van Herbert Citroen. Herbert werkt in het hotel als gevonden-voorwerper. Het is zijn taak om de eigenaren van gevonden voorwerpen op te sporen. Wanneer hij aan het werk is komt een gevonden voorwerp, van 12 jaar geleden, zijn leven binnenvallen. Het gaat om het meisje Violet Purperwier. Zij is als baby, zonder haar ouders, gevonden in het hotel. Haar ouders waren spoorloos verdwenen en nu is zij naar hen op zoek. Ze vraagt Herbert om zijn hulp, omdat hij zo goed is in het opsporen van eigenaren. Hopelijk kan hij haar ouders op dezelfde wijze opsporen.
Zo begint dit verhaal, vol met gevaar, want de Bootshaakman zit achter het meisje aan en wanneer het legende van de Malamander steeds meer een rol begint te spelen bij hun zoektocht naar haar ouders lijkt de Bootshaakman het minst erge van de twee. Op welke gevaren zullen ze nog meer stuiten tijdens hun zoektocht?

Bekijk de boektrailer hieronder (in het Engels). De trailer is wel vele malen spannender dan het boek (door het muziek en de setting van het filmpje). Maar de schrijver in het filmpje speelt als het ware het begin van het boek uit. Hij laat je de tekst uit het boek op een zeer spannende wijze horen en zien. En…. hij is zelf ook een personage in het boek!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Deze verteller doet het ruimvoldoende. Zijn accenten voor sommige personages klinken heel goed.

Mijn mening

Ik vind dit een leuk boek met een bijzonder verhaal in een vreemde setting. Owee aan Zee is een eigenaardige plek, met vreemde personen en gebeurtenissen. Het lijkt wel een magische plek en er gebeuren ook wel magische dingen, maar er is geen magie zoals bijvoorbeeld in Harry Potter. Ook de personages doen me wel denken aan personages uit Harry Potter.
Het verhaal bevat een mysterie voor kinderen, die op een leuke wijze wordt onderzocht door Herbert en Violet.
Deze twee kinderen zijn leuke personages. Violet is behoorlijk stoer en zij is precies wat Herbert nodig heeft. Herbert is zeer attent, maar het is wel grappig zoals hij zich niet op de kop laat zitten door de norse manager van het hotel.
Tijdens hun speurtocht maken wij als lezers/luisteraars kennis met de vreemde personages die excentrieke levens leiden.
Hoewel het verhaal in de boektrailer wel zeer spannend wordt gebracht is het verhaal vooral leuk en buitengewoon, maar niet eng.
Ik vind het verhaal aantrekkelijk door de setting vol met fantasie en de sfeer die de schrijver heel mooi en ook beeldend weet te beschrijven.
Wat sfeer betreft zou ik dit verhaal willen vergelijken met de kinderboekenserie van Sep Seti, daarbij heerst dezelfde bijzondere sfeer vol met fantasie.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Het geheim van de Malamander is deel 1 van een kinderboekenserie met leuke personages zoals in Harry Potter. Kinderboek 10, 11 en 12 jaar.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

2 gedachten over “Het geheim van de Malamander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *