Wat lees ik deze maand? Augustus 2022

23 augustus
De maand is al bijna voorbij, maar het lijkt me leuk om mijn leeservaring met jullie te delen, dus ik begin toch met deze categorie hier op mijn website.

Burning Skies serie. Een apocalyps, SHTF fictie serie over een grootschalige aanval op de VS.

Op dit moment ben ik bezig met de Burning Skies serie. Ik luister deze serie in het Engels met Storytel.
Deze serie is geschreven door verschillende auteurs en gaat over een grote aanval op de VS, waardoor het land volledig in chaos wordt gegooid net als bij een apocalyptische wereld.
Ik ben net klaar met boek 2 en ga aan boek 3 beginnen. Tot nu toe vind ik deze serie wel aardig.
Boek 1: 4 van de 5 sterren waard.
Boek 2: 3.5 van de 5 sterren waard.
Boek 3 is weer door een andere schrijver geschreven dus ik ben benieuwd welke kant hij het verhaal zal leiden.
Deze serie heeft de sfeer van een post apocalyptische wereld. Het doet me erg denken aan de televisie serie Jericho over een post-apocalyptische actie drama. De boeken zijn best kort, vooral voor deze genre. Ze zijn dan ook veel lichter van stof dan ik normaal gewend ben van de meeste post-apocalyptische boeken. De personages zijn ook grotendeels behulpzaam. Je krijgt bijna het gevoel dat iedereen wel te vertrouwen zal zijn……
Verder is het bijzonder om te ontdekken dat de schrijvers het idee hadden dat Rusland te hulp zal komen wanneer de VS door China zal worden aangevallen. Inmiddels laat Rusland zich van een hele andere kant zien en is dit deel van het verhaal zeer ongeloofwaardig. Ik zal dan ook nooit weten hoe ik hierover zou hebben gedacht als ik een jaar eerder aan deze serie was begonnen.

24 augustus
Inmiddels zit ik al vier uur in boek 3. Jammer genoeg valt het boek erg tegen. Deze nieuwe schrijver richt zich veel minder op wat de hoofdpersonen beleven in het verhaal en richt zich meer over het verloop van deze oorlog. Hij laat van alle kanten zien wat er wordt besloten en wat de gevolgen zijn, hoe de Amerikaanse burgers een stap naar voren doen en militaire taken op zich nemen om hun steentje bij te dragen. Dat is allemaal ook best bijzonder, maar er zit niet echt meer een goed verhaal aan en de personages met wie ik zo meevoelde spelen nu maar kleine rol in het verhaal. Hier en daar vind ik het verhaal zelfs saai worden.
Het lijkt erop dat hij als schrijver geen binding heeft gevonden met de personages die door de eerste twee schrijvers zijn neergezet, waardoor hij hun rollen niet verder heeft kunnen uitbreiden. Ook valt het op dat de personages niet meer overeenkomen met hoe ze waren in de eerste twee boeken. Ze reageren anders dan ze eerst zouden doen. Alsof ze een andere persoonlijkheid hebben gekregen. Dat is dan natuurlijk een nadeel wanneer je een serie door meerdere schrijvers laat schrijven. Nog twee en een half uur te gaan…

27 augustus
Soul riders – Het eiland van de paarden
De Kinderboekenweek 2022 gaat over Gi-ga-groen! De kinderboekenweek begint op woensdag 5 oktober en eindigt op zondag 16 oktober. Ik wil hier op mijn website een aantal leuke kinderboeken plaatsen die bij het thema horen dus begin ik vast met het eerste boek. Ik heb gekozen om de serie Soul riders te proberen van Helena Dahlgren.

Dit verhaal gaat over de online paardengame Star Stable. Dit boek speelt zich af voor de game. Het verhaal vertelt wat er aan de game vooraf is gegaan.

Ik ben net klaar met boek 1 en vind het wel een leuke serie voor kinderen die of veel van paarden houden of fantasy verhalen leuk vinden. Zowel fantasy en magie als paarden spelen een grote rol in het verhaal.

30 augustus

PS Ik haat je.

Oef! De ware liefde is de persoon die je drie (of vier) jaar lang heeft geterroriseerd?

Toen ik de kaft van het boek zag, leek dit me een romcom die misschien zelfs te zien zou zijn op Netflix. Daarom koos ik dit boek. Het leek me een zeer typisch “from enemies to lovers” verhaal.
De schrijver heeft geprobeerd om meer inhoud aan het thema te geven, maar wanneer je je moet inbeelden dat een meisje jarenlang gruwelijk wordt gepest op school en de dader geen dag voorbij laat gaan zonder haar diep te vernederen, angst aan te jagen en gruwelijke dingen tegen haar te zeggen, dan is het toch niet mogelijk dat zij voor altijd alleen van hem zal houden? De schrijver weet ook wel hoe dit overkomt en ze heeft haar best gedaan om dit recht te praten, maar het gaat er bij mij toch niet in. Jammer, want ik vind wel dat ze een mooi verhaal kan neerzetten en ze heeft het zelfs sensueel gemaakt, maar een pestkop die zulke emotionele wonden heeft achtergelaten kan gewoonweg niet de liefde van je leven zijn. Hij heeft al bewezen dat hij niet voor je klaar kan staan in moeilijke tijden. Op hem valt niet te bouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *