Soul riders – Het eiland van de paarden

Titel: Soul riders – Het eiland van de paarden
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: 
Helena Dahlgren
Verteller:
Marlayne Sahupala
Duur van het boek: 
4 uur 40 minuten
Alle luisterboeken uit deze Soul riders serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Soul riders – Het eiland van de paarden

Dit verhaal gaat over de online paardengame Star Stable. Dit boek speelt zich af voor de game. Het verhaal vertelt wat er aan de game vooraf is gegaan.
Het verhaal speelt zich af op het eiland Jorvik. Het eiland bestaat in het echt en het is er een mengeling van paardengekken, natuurliefhebbers en oliemaatschappijen. De schrijver van deze serie heeft het eiland goed leren kennen. Ze vond het er wonderbaarlijk en vreemd tegelijk. Daarnaast heeft ze zich flink verdiept in het spel Star Stable. Ze heeft ook veel tijd gestoken in het spelen van het spel (hoewel ze zelf zegt dat ze er niet zo goed in was).

In dit eerste boek leren we de vier meisjes kennen. Ze weten nog helemaal niets af van de mysterieuze legendes van het eiland. We volgen vooral Lisa die naar het eiland verhuist samen met haar vader. Het valt haar direct op dat het eiland anders is dan alle plekken waar ze tot nu toe heeft gewoond. De kleuren lijken feller, sterren dansen in de lucht en ze ziet en ervaart vreemde verschijnselen. Op het eiland ontdekt ze het paard van haar dromen. Al zo lang ze zich kan herinneren ziet ze een paard met blauwe manen voor zich in haar hoofd en nu ontmoet ze dit paard.
Ze maakt nieuwe vriendinnen: Lisa, Anne, Linda en Alex. Deze drie meiden rijden op heel bijzondere paarden. De paarden stammen alle drie af van een bijzonder ras. Hoewel Linda en Alex al vriendinnen zijn, hoort Anne er niet echt bij. Ze heeft moeite met het maken van vrienden.
Al gauw wordt het voor ons lezers duidelijk dat er een eeuwenoude strijd gaande is op het eiland tussen goed en kwaad. De vier meiden weten nog niets af van deze strijd en hebben nog geen idee dat zij hier een grote rol in zullen spelen. Hoewel dit boek en deze serie over deze magische strijd zal gaan, gaat dit boek vooral over het leren kennen van deze meiden en de gaven die ze aan het ontdekken zijn en natuurlijk hun vier bijzondere paarden.

De strijd tussen goed en kwaad heeft te maken met de wereld Pandoria. Pandoria is een parallelle werkelijkheid, een wereld die bestaat naast de onze. De werkelijkheid van Pandoria sijpelt door in onze werkelijkheid en andersom. Dat is de essentie van magie. De vier meiden hebben magische krachten dus in dit boek krijgen we al een beetje magie. De rest zal hopelijk worden uitgebreid in de volgende delen van deze serie.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek van het boek.
Maak kennis met de hoofdpersonage Lisa in de (Engelstalige) video hieronder.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

De sfeer van het boek is geweldig. Het eiland Jorvik wordt prachtig beschreven en het klinkt er zeer bijzonder en magisch. De mensen blijken daar enorm van paarden te houden op het eiland (ook in het echte leven). Dit verhaal mengt de liefde voor paarden met fantasy en magie. Het is er zeer mysterieus op het eiland en het klinkt betoverend. Dit boek is een prima begin van deze serie.
Wel valt het op dat de schrijver heel veel aandacht schenkt aan Lisa als personage. Je leert haar het best kennen in dit verhaal, maar toch springt de schrijver zo nu en dan over naar de andere drie meiden om het verhaal vanuit hun kant te vertellen. Dit gebeurt alleen weinig en zo kort dat je ze niet echt goed leert kennen.
Het verhaal is mooi geschreven en ook aardig spannend, waardoor je het liever niet opzij wil plaatsen totdat je het uit hebt. Het eindigt wel enorm spannend op een cliffhanger en het is prettig als je gelijk door kan gaan met boek 2, want het verhaal krijgt geen afronding in dit boek.

Dit boek lijkt me erg leuk voor paardenliefhebbers, maar zelf ben ik geen paardengek en toch trekt deze serie me wel aan, omdat het eiland zo’n mooie rol speelt in het verhaal en zo magisch wordt beschreven. Ik ben wel een fantasy liefhebber en dat speelt net zo’n grote rol in het verhaal als de paarden.

Verder duurt het best lang voordat het verhaal goed op gang komt en we samen met de meiden ontdekken wat er aan de hand is op het eiland. Zelfs aan het einde van het boek is er nog best veel waar we nog geen antwoord op hebben gekregen. Ondanks deze minpunten vind ik het toch een goed verhaal en ga ik snel beginnen met boek 2 van deze serie.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Soul riders – Het eiland van de paarden van Helena Dahlgren, Soul riders serie

2 gedachten over “Soul riders – Het eiland van de paarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *