Counteraction: Werewolf Apocalypse

Titel: Counteraction: Werewolf Apocalypse
Genre: post-apocalyptic, zombies, urban fantasy, SHTF fictie
Schrijver: M.D. Massey
Verteller: Shawn Salzman
Duur van het boek: 6 uur 30 minuten
Alle boeken van deze THEM serie:

Het boek Counteraction: Werewolf Apocalypse

Dit is boek 2 van een serie over een apocalyps waarbij de zombies minder eng zijn dan de rest van de wezens die de mensen terroriseren. Hoe de hoofdpersoon, Scratch Sullivan, het begin van deze apocalyps heeft ervaren ontdek je in boek 0.5. Dit boek gaat direct verder na boek 1: Incursion.
Deze serie is vooral gericht op actie. De vechtscènes worden uitgebreid beschreven inclusief de namen van de bewegingen.
Scratch is een jager. Hij jaagt op de gevaarlijke wezens die de mensheid teisteren sinds het begin van de apocalyps. Nu heeft hij een persoonlijke missie. De mensen uit zijn omgeving, die samen in een veilige zone hadden geleefd, zijn meegenomen door een roedel weerwolven. De weerwolven zijn van plan om een gat te openen naar hun eigen wereld om zo de aarde te overspoelen met alle supernatuurlijke wezens uit hun eigen wereld.
Scratch moet hen tegen houden, anders is de mensheid gedoemd. Daarbij wil hij zoveel mogelijk mensen redden die zijn meegenomen, waaronder zijn eigen vriendin.
In dit verhaal gaat het avontuur verder. We merken hoe het nu verder gaat met Scratch sinds hij het serum heeft gekregen nadat hij door een zombie is gebeten. Ook ontdekken we dat de mensheid al eeuwen lang zijn eigen beschermers heeft tegen de vampiers, weerwolven en andere mythische wezens.

Te koop bij Bol.com: luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Ik vind deze versie een voldoende waard. Ik moest wel even wennen aan de vertelstem. Verder biedt dit verhaal veel audio als achtergrond, van grommende zombies en weerwolven tot aan actiemuziek.

Mijn mening

Ik vind dit boek minder goed dan boek 1. Het verhaal is magertjes uitgewerkt. De schrijver legt duidelijk alle nadruk op de vechtscènes. De actiescènes vind ik een minpunt aan dit verhaal. De verteller weet deze scènes niet echt boeiend over te brengen en de schrijver beschrijft alle namen van alle bewegingen tot in den treure en zelfs wanneer ik er enkele zelf ook wel ken, lukt het me gewoonweg niet om echt een goed beeld van het gevecht te krijgen en kan ik alleen maar afwachten totdat het gevecht eindelijk voorbij is. Andere gevechten moeten juist heel episch voorstellen, terwijl ze absoluut niet spannend overkomen en deze gevechten bijzonder saai verlopen en zelfs voorbij zijn terwijl ze maar net zijn begonnen.

Deze serie draait vooral om de personage Scratch Sullivan en zijn werk als een “hunter” (jager). Het is dus geen survival verhaal zoals je normaal gesproken tegenkomt. Scratch jaagt juist op de monsters waar de andere mensen zich voor verschuilen.

In dit verhaal komen meer mythes aan bod. Denk daarbij aan Fenrir (Vánagandr), Skoll en Hati, maar er komen ook andere verrassende mythische figuren aan bod in dit verhaal.

De uitbreiding met “kampioenen” van de mensheid vind ik erg interessant. Hoewel dit verhaal veel meer lijkt te bieden, vind ik het verhaal juist erg mager uitgewerkt.
De Junkyard Druid Colin McCool speelt ook een rol in dit verhaal. Het lijkt me wel interessant om ook eens aan die serie te beginnen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer zombie boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie boek Counteraction: Werewolf Apocalypse is boek 2 van een serie over zombies, urban fantasy, SHTF fictie met vampiers, weerwolven en meer.

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *