Incursion

Titel: Incursion
Genre: post-apocalyptic, zombies, urban fantasy, SHTF fictie
Schrijver: M.D. Massey
Verteller: Shawn Salzman
Duur van het boek: 8 uur 38 minuten
Alle boeken van deze THEM serie:

Het boek Incursion

Dit is deel 1 van een serie over een apocalyps waarbij de zombies minder eng zijn dan de rest van de wezens die de mensen terroriseren. Hoe de hoofdpersoon, Scratch Sullivan, het begin van deze apocalyps heeft ervaren ontdek je in boek 0.5. Dit boek begint vele jaren later.
Scratch redt zich prima in deze enge wereld. Hij weet dat de meerderheid van de mensen niet zoveel geluk hebben, dus neemt hij het op zich om zijn diensten aan te bieden waar ze hem het meest nodig hebben. De mensen weten zich aardig te redden tussen de zombies. Wie niet de vaardigheden bezit om te overleven in een wereld vol zombies heeft de eerste jaren van de apocalyps dan ook niet overleefd. Een ieder die nu nog in leven is, kan prima overleven tussen de zombies. Ze hebben juist hulp nodig bij de gevaarlijkere wezens zoals vampiers, raves, ghouls en weerwolven. Scratch jaagt op deze gevaarlijke wezens en laat zich uitbetalen in goederen die hij goed kan gebruiken of waarmee hij zichzelf eens kan verwennen zoals verse perziken.
Nu heeft hij het idee dat er meer gevaarlijke wezens dan normaal in de buurt zijn en de mensen moeten zich hierop voorbereiden. Om de mensen van deze noodzaak te overtuigen gaat hij op onderzoek uit om bewijs te verzamelen. Tijdens zijn onderneming ontmoet hij meer wezens dan hij tot nu toe heeft bevochten en ontdekt hij waarom er sinds de oorlog ineens zoveel gevaarlijke wezens zijn. Eén ding is zeker. Als hij de enige persoon is die zijn mensen moet beschermen tegen de gevaarlijke wezens die het op hen hebben voorzien, dan is de mensheid verloren!

Te koop bij Bol.com: luisterboek gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Ik vind deze versie een voldoende waard. Ik moest wel even wennen aan de vertelstem. Vooral tijdens de actiescènes vind ik deze verteller minder goed. De rest klinkt wel prima. Verder biedt dit verhaal veel audio als achtergrond, van grommende zombies tot aan actiemuziek.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal over een post apocalyptische wereld. Ik was op zoek naar een goed zombie boek en kwam deze serie tegen. Ik vind het zeer verrassend dat er niet alleen maar zombies in het verhaal voorkomen, maar ook vele andere mythische fantasie figuren. De schrijver weet ze mooi vorm te geven in zijn verhaal. Erg verfrissend om een keer een zombie verhaal mee te maken, waarbij de personages niet eens zozeer bang zijn voor de zombies.

De actiescènes vind ik een minpunt aan dit verhaal, maar ik vermoed dat het komt door de verteller. Op zich doet de verteller het aardig op de actiescènes na. Die ratelt hij op een saaie wijze af en dat is erg jammer, aangezien dit juist een actieverhaal is.

Het verhaal draait vooral om de personage Scratch Sullivan en zijn werk als een “hunter”. Het is dus geen survival verhaal zoals je normaal gesproken tegenkomt. Scratch jaagt juist op de monsters waar de andere mensen zich voor verschuilen.

Dit boek eindigt redelijk, maar als deze serie je bevalt denk ik wel dat je graag zo snel mogelijk verder wil met boek 2. Het is handig om er vooraf zeker van te zijn dat je ook snel aan boek 2 kan komen als je merkt dat je deze serie wel leuk vindt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer zombie boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie boek Counteraction: Werewolf Apocalypse is boek 1 van een serie over zombies, urban fantasy, SHTF fictie met vampiers, weerwolven en meer.

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *