100% Coco 3 – 100 procent Coco New York

Titel: 100% Coco 3 – 100 procent Coco New York
Genre: Leuk voor tieners, verliefdheid
Schrijver: Niki Smit
Verteller : Pip Pellens
Duur van het boek: 5 uur 47 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van 100 procent Coco New York

Coco beleeft een modieus avontuur in New York. Ze mag lessen komen volgen aan de Teen Vogue University. Dit is erg belangrijk voor haar carrière als “The Style Tiger”. Als ze deze cursus succesvol weet af te ronden krijgt ze zelfs de mogelijkheid voor extra aandacht in de media en bij belangrijke modehuizen.

We leren in dit verhaal samen met Coco over de mode. We leren over allerlei stijlen, maar er wordt ook extra aandacht geschonken aan de productie van kleding. We willen graag onze kleren zo goedkoop mogelijk kopen, maar staan we dan ook stil bij de betekenis ervan? Ben je bewust van de mogelijk slechte omstandigheden in de fabrieken waar je pasgekochte kleren gemaakt waren? Hebben de arbeiders een eerlijk loon ontvangen of was er misschien zelfs sprake van kinderarbeid?

En dan speelt “de liefde” ook nog een grote rol. Coco’s vriendje Bruno gaf voor haar vertrek aan dat ze nog maar zo kort samen zijn en dan Coco maar goed moest genieten in New York. YOLO!
Wat YOLO nou inhoudt komt dus de hele tijd aan de orde. Het wordt nog ingewikkelder wanneer ze een superknappe jongen ontmoet die haar Bruno steeds doet vergeten. En Bruno heeft ook een nieuw meisje ontmoet tijdens zijn schoolkamp. De liefde wordt een heel ingewikkeld verhaal voor Coco.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com

Er is ook een film gemaakt van dit verhaal. Hieronder zie je de trailer van de film.

Mijn mening

Heerlijk boek. Het is leuk om samen met Coco zoveel te leren over de mode, modemerken en hun verschillende lijnen. Hier en daar heb ik zelfs het één en ander gegoogled om een beter beeld te krijgen. Het boek lijkt me leuk voor zowel fashionista’s als voor minder modebewuste kinderen.

Wat fijn dat kinderen met dit verhaal bewust worden gemaakt over hun kleren en de wereld om hen heen. Een kledingstuk kost meer dan de euro’s die je ervoor betaalt. Waar is jouw kledingstuk gemaakt en onder welke omstandigheden is het geproduceerd? Ging het om eerlijke arbeid of hebben kinderen hier onder barre omstandigheden aan gewerkt? Hoe zou je hier op kunnen letten? Waar is jouw kledingstuk van gemaakt en hoe staat die in verhouding met de natuur en behoud van de aarde? Erg fijn dat dit in het verhaal wordt aangekaart. Ook vind ik het prettig dat dit verhaal van twee kanten wordt gebracht. Het zou fijn zijn als kleding in Nederlandse winkels op een eerlijke wijze worden gemaakt, maat wat betekent dit voor de prijs? Niet iedereen zou de prijs kunnen betalen en dat is ook weer zielig. Als alle kleding niet meer in arme landen worden gemaakt, wat betekent dat voor de werkgelegenheid daar? Dan hebben de mensen waar je juist voor op wil komen geen inkomsten meer. Beter is het om je hard te maken voor betere werkomstandigheden.

Het is een leuk verhaal over tienerliefde en met name een vakantieliefde. Hoewel Coco’s leven behoorlijk in de lift zit wat haar modepassie betreft, blijft de liefde behoorlijk door haar hoofd spoken.
Ik vond het einde van het boek erg mooi. De schrijver geeft hiermee een mooie boodschap aan tieners over de liefde.

Ik geef dit verhaal 4 van de 5 sterren.

Bekijk meer leuke boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *