100% Coco 2 – 100 procent Coco Paris

Titel :  100% Coco 2 – 100 procent Coco Paris
Genre: Leuk voor tieners, verliefdheid
Schrijver: Niki Smit
Verteller : Pip Pellens
Duur van het boek: 5 uur 47 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 1 gebleven was. Coco heeft het nu heel zwaar. Ze heeft met twee jongens gezoend op dezelfde avond. Ze is superverliefd op Bruno, maar die zal vast niks meer met haar te maken willen hebben als ze opbiecht dat ze ook met Ferry heeft gezoend. Ferry stuurt haar ondertussen leuke en lieve berichten en wil haar graag zien, maar ze durft hem niet te zien. Ze moet hem uitleggen dat ze niet verliefd is op hem en dan verder uitleggen waarom ze dan wel met hem heeft gezoend, maar ze is bang dat dit hun vriendschap zal kosten. En dan is er ook haar blog. Ze was anoniem een blog begonnen, omdat ze op school uitgelachen werd om haar kleding. Echt niet dat ze er haar naam aan wilde knopen om verder gepest te worden! Daarna liet haar beste vriendin Jada ook nog eens weten hoe arrogant ze bloggers vindt. Niemand weet dus dat zij de Style Tiger is.
Dan komt MTV met een speciale fashion blog wedstrijd. Ze wil hier dolgraag aan meedoen, maar dan moet ze wel onthullen dat zij de Style Tiger is. Hoe zullen de mensen om haar heen hierop reageren? Zullen haar klasgenoten haar nog meer haten? Zal haar beste vriendin Jada boos zijn omdat ze al die tijd niks tegen haar heeft gezegd? Hoe zal haar moeder reageren? Oh wat een spanning allemaal!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Film:

Verhaallijn en ontknoping

Coco gaat er voor en schrijft haar blog in voor de MTV modeblog wedstrijd. Het wordt enorm spannend, want als haar blog Style Tiger wordt uitgekozen zal iedereen ontdekken dat het haar blog is. Zij is de nieuwe fashion icon!

Eerlijkheid duurt het langst en ze praat met Bruno en Ferry. Bruno reageert zoals verwacht. Gelukkig kan ze haar vriendschap met Ferry behouden, maar deze vriendschap maakt het enorm lastig om het alsnog goed te maken met Bruno.

Deze MTV wedstrijd wordt een ware beproeving! Ze moet veel aan haar blog werken en tussendoor krijgen ze ook nog eens opdrachten die extra likes opleveren. Het is een afvalrace, de drie met de meeste likes gaan een weekend naar Parijs voor de finale. Ze zal er helemaal voor moeten gaan als ze erbij wil zijn in Parijs! Maar hoe moet dat met haar huiswerk?

Ook haar vriendschap met Jada lijdt onder deze stress. In de showbizz is niet alles zoals het lijkt. Zowel MTV als modemagazines toveren beste vriendinnen voor haar tevoorschijn in fotoshoots en opnames. Is haar eigen beste vriendin soms niet goed genoeg?
Wat zet Coco allemaal op het spel om deze wedstrijd te winnen? Is winnen het echt allemaal waard?

Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vond het eerst wel jammer dat Georgina Verbaan dit boek niet had ingesproken, maar dat was meer omdat ik dit boek direct na deel 1 aan het luisteren was en helemaal aan haar stem gewend was. Pip Pellens doet het minstens even goed als Georgina Verbaan, sterker nog, haar stem past veel beter bij het verhaal.

Mijn mening

Adembenemend spannend! Gaat ze zo bekend maken dat zij de Style Tiger is? Wat als ze haar niet geloven? Hoe reageert haar vriendin? Zal ze boos zijn omdat Coco haar blog al die tijd geheim heeft gehouden? Kan ze het begrijpen? Ik hield zelfs mijn hart vast, zo spannend was dit!

Het goedmaken en rechtzetten van gemaakte fouten speelt een grote rol in dit boek. Coco dreigt al haar vrienden kwijt te raken. Hoe moet ze steeds rechtzetten wat krom is? Gelukkig heeft ze wijze mensen om haar heen die haar goed advies kunnen geven. Samen met Coco leer je om direct te doen wat je spannend vindt, omdat je er anders maar tegenop blijft zien. Neem direct contact op en leg het uit, biedt je excuses aan en zorg dat het weer goed komt.

Er komen veel leuke modeweetjes aan bod in dit boek. Het is best wel leerzaam allemaal.
Enkele leuke weetjes uit dit boek:

  • Hoe werd de eerste bh gemaakt?
  • De geschiedenis van de tuinbroek
  • Josephine Baker
  • Coco Chanel
  • Harajuku fashion

Hoewel er niet veel gezoend wordt in dit boek speelt zoenen toch een grote rol in dit verhaal. Je krijgt zelfs een uitleg over hoe je (voor het eerst) moet zoenen.

Dit boek eindigt wel veel prettiger dan deel 1. Deze serie is nog niet afgelopen maar je krijgt wel een fijn en (voorlopig) afgerond gevoel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *